Miért a bűnözőket védjük?

Miért a bűnözőket védjük?

- Kategória: Hírek

Végre a döntéshozók is belátták, hogy egyszerűen nonszensz, ha a törvények a bűnözőket védik a rendőrökkel szemben. Eljött az idő, hogy alaposan átírják a játékszabályokat Nagy-Britanniában.

A jellemzően robogóval járó rablók hihetetlen elszemtelenedéséhez az is hozzájárult, hogy négy éve egy kamaszfiú meghalt motoros üldözés közben, s azóta az egyenruhások csak rendkívül indokolt és ritka esetekben vállalkoznak hasonló akcióra, sőt a gyakorlatban inkább bele sem fognak a hajszába.

Tényleg a bűnözők egészségét féltjük?

Ezt elégelték meg a szigetország politikusai, ezért átfogó reformot jelentettek be, melynek részleteit a következő hónapokban dolgozzák ki.

Ha nincs rajta sisak, félő, hogy megsérül! - ez volt eddig a vezérelv, ami miatt könnyen megléphettek a pulcsiban, kapucniban járó rablók. Úgy tűnik, ennek most vége, bár azzal valószínűleg minden brit motoros egyetért, hogy kár volt ennyit várni a törvénymódosítással... (Nyitókép: Metrouk.wordpress.com)

Azt várják a változtatástól, hogy az egyenruhások ezentúl határozottabban léphetnek fel a rablókkal szemben, elriasztva ezzel az amatőr próbálkozók tömegét. Hogy milyen súlyos problémáról van szó, azt remekül példázza, hogy Nagy-Britanniában több motort lopnak el egy hónapban, mint amennyit Magyarországon évente (!) forgalomba állítanak. Reméljük, hogy a reform egyfajta szemléletváltást is magával hoz, és több állam példát vesz a brit vezetőkről, felülvizsgálja a bűnözők, tolvajok által eddig pofátlanul kihasznált, laza szabályokat.

BikersPoison

Facebook Comments

1 Comment

  1. Egy lövés a hátsó gumiba a megfelelő útszakaszon, utána meg mehet hűsölni.

Válasz