Hasznos tippek: Mit (ne) tegyél a talált rendszámmal?

Hasznos tippek: Mit (ne) tegyél a talált rendszámmal?

- Kategória: Cikkek, Közélet
8

Talált rendszám? Összeszedtük, hogy mit tegyél, ha az út szélén heverő plakettre bukkansz, és azt is, hogy miként előzheted meg az elvesztését.

Kezdjük is rögtön a megelőzéssel! Ötperces meló, mégis sok pénzt megtakaríthat (a bosszúságról nem is beszélve), ha alaposan rögzíted a rendszámodat. Ehhez még elcsúfítanod sem kell, elég, ha jó erős kétoldalú ragasztóval „kibéleled”, így soha többé nem zörög majd, és akkor sem esik ki, ha a keret esetleg megreped, eltörik.

Talált rendszám
Kétoldalú ragasztóval megelőzheted, hogy a plakett kicsússzon a sérült tartóból. A városi legendával ellentétben nem tilos átfúrni a lemezt, de nem is ajánlott – ha egyszer kiveszed a csavarokat, ronda lyukak árválkodnak a helyükön

Ha már kezedben van a plaketted, takarítsd le, és alkoholos filccel írd a neved és a telefonszámod a hátuljára! Tuti könnyen és gyorsan visszakerül hozzád, de érdemes megnézni a másik esetet is – mi legyen, ha az út szélén fekvő plakettre bukkansz?

Talált rendszám? Ne a Facebookra, hanem a rendőrségre vidd!

Nagy „divat” lett motoros csoportokba feltölteni a talált rendszámokat. Ez segítség lehet, ám az ilyenek rendszerint zárt csoportok, vagyis nem lehet megosztani a képet, arról nem beszélve, hogy aki csak szökőévente Facebookozik, aligha értesül róla, hogy hol veheti át a számára oly fontos és drága holmit.

Talált rendszám
Hiába törik el a keret, ha a rendszámot vastag ragasztószalag tartja. Ötperces meló, és tízezres költséget – no meg sok-sok utánajárást – spórolhatsz meg vele

Ellenben, ha leadod a rendőrségen, ők hivatalból értesítik a gazdáját. Sőt nem egyszer előfordult, hogy a lassabb, darabosabb papírmunka helyett egyszerűen üzentek a tulajdonosnak, hogy náluk a plakett, ne keresse tovább, így az előbb értesült róla, minthogy észrevette volna, hogy elhagyta.

Talált rendszám
Azt is ellenőrizd, hogy a tartó jól rögzített-e, mert hiába áll benne stabilan a lemez, ha maga a keret esik le…

Röviden tehát:

  • Rögzítsd alaposan a rendszámot és a keretet is!
  • Írd a hátoldalára az elérhetőségeidet, hogy gyorsan visszajusson hozzád!
  • Ha találsz egyet, kérlek, ne fáradj Facebookozással – inkább add le a yardon!

Ha mégis szeretnéd megosztani a jócselekedetet, nyugodtan posztold ki, hogy az orosházi/érdi/makkosmáriai rendőrőrsön átvehető. Így megspórolod motorostársadnak az új plakett és forgalmi több mint tízezer forintos árát, no meg a sok utánajárást, hogy az okmányirodában, biztosítónál stb. lejelentse a változást.