Continental-kihívás: Te mennyit motoroztál egy nap alatt?

Continental-kihívás: Te mennyit motoroztál egy nap alatt?

- Kategória: Hírek
2

Harc az óra és saját magunk ellen – ez a Continental új kihívásának mottója, melyben ezer mérföldet, azaz több mint 1600 kilométert kellett teljesíteni a motorosoknak egy nap alatt.

A legendás Iron Butt szervezőgárdája a Continentallal együttműködve „sprintfutamra” csábította a motorosokat: a  Saddlesore 1000 – nevéhez híven – ezer mérföldön át kanyargott az Egyesült Államok útjain, ahol három elszánt pilóta Indianok nyergében teljesítette a távot.

Egy nap alatt ezer mérföld a Continental abroncsain

Aki lenyomott már egy nap alatt akár csak 1100-1200 kilométert, pontosan tudja, hogy nem az első ezer, hanem az utolsó száz az igazán kemény dió, főleg egy ilyen túrán, ahol 24 órán át szinte folyamatosan kell húzni a gázt.

Nagy kihívás, egyszersmind kiváló reklám – az Indian Scoutok ContiTour abroncsokkal vágnak neki az 1600 kilométernek, ezzel is népszerűsítve a német gyártó tartósságáról elhíresült köpenyeit. Végül mindhárom résztvevőnek sikerült teljesítenie a kihívást: 23 óra és 50 perc alatt értek el Las Vegasba (kép: Sam Schneider)

Nem véletlen, hogy az ilyen „rövid”, egynapos Iron Butt-ralikat csak úgy jellemzik az öreg rókák, mint a „szegény amatőrök csábítói”, hiszen ezek elsőre könnyebbnek tűnnek, mint például a 100K Club, ahová az évente 160 ezer kilométernél többet (!) motorozók tartoznak.

A Continental ContiTour abroncsok beharangozója

Talán az összes közül a 100CCC-kihívás a legdurvább, ugyanis itt 100 óra, azaz bő négy nap alatt kell átszelni kelet-nyugati irányban az USA-t. Mivel ez 3400 kilométer, nem tűnik teljesíthetetlennek, ám van még egy kikötés: csak 50 köbcentinél kisebb gépek vehetnek részt rajta…

Kedves Olvasók! Nektek mennyi volt a leghosszabb táv, amit egy nap alatt megtettetek motorral?