Bizonyított a Continental TKC80

Bizonyított a Continental TKC80

- Kategória: Hírek
0

Ahogy fejlődnek a többcélú, terepképes motorok, úgy lesznek egyre jobbak a hozzájuk kínált felszerelések, abroncsok is. Mi sem jobb példa erre, mint a Continental újdonsága, a nagyendurókra fejlesztett TKC80.

A Zacker Adventures motorossuli látta vendégül az endurósokat, no meg a Continental szakembereit, hogy a virginiai komplexumban kiderítsék, mit tudnak a német cég papucsai. Todd Zacker vezette a tréninget, aki a tengerentúlon versenyzett már moto- és szuperkrosszban, illetve superbike-ban is, szóval igazi multitalentum.

Tapad, mégsem fogy el – ez a Continental TKC80

Zacker többféle gépen is próbára tette az abroncsokat, és nem rejtette véka alá véleményét:

– Egyszerűen ez a legjobb gumi, ami csak elérhető a többcélú túraendurókhoz, illetve a nagyméretű kalandmotorokhoz. Járj aszfalton, földúton vagy keményebb terepen, sosem hagy cserben.

Continental
Szerintem minden kalandmotorra ilyen TKC-t kéne szerelni. Egyszerűen tökéletes! – lelkendezett Todd a hosszú távú próba után

Az ilyen jellegű abroncsok nedves aszfalton gyakran szenvednek, elmaradnak a túrasportgumiktól, ám a TKC-nak meg sem kottyan egy kis eső – messze kiemelkedik vetélytársai közül. Kiszámítható és rendkívül bizalomkeltő – így tudnám röviden jellemezni – mesélt tapasztalatairól Zacker.

Continental
A Zacker Adventures motorosiskolában nem kímélik a gépeket és az abroncsokat – a pilótákról nem is beszélve…

– Az már csak hab a tortán, hogy a TKC80-nal nagyobb futásteljesítményt értünk el, mint az eddig használt köpenyekkel. A hátsók általában öt-nyolcezer kilométerenként cserések, míg a TKC a BMW R 1200 GS-en elöl 12, hátul pedig 9-10 ezer kilométert bírt ki. Kisebb gépeken még jobb a helyzet, az F 650 GS-en nem ritka a 14-15 ezer kilométeres futásteljesítmény sem – tette hozzá Todd.