Erős félévet zártak a motorkereskedések

Erős félévet zártak a motorkereskedések

- Kategória: Hírek
0

Sikerült alaposan túlszárnyalni az év elején kiadott, erősen optimista becslést. Hat hónap alatt több új motor kelt el, mint 2012-ben januártól decemberig.

Továbbra sem túl acélos a hazai motorpiac, de legalább folyamatosan nő, fejlődik – 31 százalékkal (!) többen vásároltak új motort, mint tavaly az első félévben. Nem lehet panasz a júniusi forgalomra sem: a 403 átadott új gép azt jelenti, hogy 12,6 százalékkal szárnyaltuk túl a 2017 júniusi mennyiséget.

Fejlődik a motorpiac, de sok még a teendő

Szokás szerint most is kiemelte a statisztikát készítő MGE, hogy létfontosságú lenne a robogóazonosítás megoldása, valamint a regisztrációs adó kiigazítása a közlekedési céllal használt motorok esetében. Szerencsére ez utóbbi kapcsán nyitott kapukat döngetnek, ugyanis a Kormány éppen pár napja terjesztette elő a 2019-es adószabályokat, melyek között helyet kapott, hogy jövő januártól jelentősen csökkentik az 500 köbcenti alatti motorkerékpárok regisztrációs adóját.

Lendületben vagyunk! Főként a csupaszmotorok, a túragépek és a nagyrobogók pörgetik a piacot – ez a három legnépszerűbb kategória

Összességében tehát bizakodhatunk, ha szépen lassan is, de magára talál a válság éveiben megtépázott motorpiac. Arról nem beszélve, hogy ezzel párhuzamosan fellendült a használtimport is, és egyre több kétkerekű közlekedik hazánk útjain. Ha 2018 második féléve is ilyen erős lesz, hamarosan átlépjük a 170 000 darabos lélektani határt – ennyi rendszámos motorkerékpár lesz hazánkban.