GumiGuru: Mit válasszak a Yamaha YZF-R1-re?

GumiGuru: Mit válasszak a Yamaha YZF-R1-re?

- Kategória: Gumiguru
1

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! Következő a kérdésem: Yamaha R1 – 2012 évjáratú – motorra milyen gumit ajánlasz? Alkalmanként szoktam pályázni, de inkább hegyi szerpentinek, amik sűrűbbek, természetesen csak az ideális hőmérsékleten (20 fok alatt csak nagyon ritkán).

Köszönöm a válaszod!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Véleményem szerint pontosan az ilyen motorosoknak találták ki a többé-kevésbé pályára szánt, de utcai karakterű abroncsokat. Hivatalosan a hypersport kategóriába tartozó gumikról beszélünk, melyekről elmondható, hogy vérbeli versenygumi leszármazottjai.

Yamaha YZF-R1

Szerintem Te is a maximálisan elérhető tapadást keresed, és nem feltétlenül tartod szem előtt a kopás mértékét. Mondjuk egy 180 lóerős sportmotornál a gumi egyébként sem a hosszú futásról lesz híres… Ismerős gumikat fogok neked felsorolni, biztosan hallottál már róluk: Pirelli SuperCorsa, Bridgestone Rs10, Dunlop SportSmart TT, Metzeler Racetec RR K3 – sportosan haladva, közútra gyakorlatilag ezek a legjobb gumik, szeretik a magas hőfokot, és ilyenkor teljesítenek a legjobban.