Újra megjelennek az önkéntes rendőrök?

Újra megjelennek az önkéntes rendőrök?

- Kategória: Baleset-megelőzés, Cikkek

Nem mindennapi fejlesztéssel rukkolt elő a Nextbase: az autós fedélzeti kamerákat gyártó cég most éppen azzal kampányol, hogy a termékeik simán továbbítják a felvételeket a hatóságoknak…

 

A gyártó még egy új honlapot is létrehozott, ahol megtekinthetőek a videók, melyeket az ügybuzgó sofőrök készítettek és töltöttek fel. Természetesen egyből akadtak lelkes támogatók is: a Cycling UK bicajosszervezet nyomban a kezdeményezés mögé állt, és a kamera beharangozója alatt is hemzsegtek a hozzászólások, melyek arról tanúskodtak, hogy a leendő vásárlók már alig várják, hogy önkéntes rendőrként fel- és bejelentsék a száguldozókat.

Nextbase: korszakalkotó ötlet vagy a bosszú eszköze?

Ugyanakkor az ellenállás mértéke sem elhanyagolható, több szervezet kifejezetten azért szállt síkra, hogy tagjai közül senki ne vásároljon ilyet, ne akarjon az igazságosztó szerepében tetszelegni. Valljuk be, akadna még teendő az utakon, de az sem megoldás, ha a teendőket egyszerűen kiszervezik, és a sofőrökre bízzák, hogy lefüleljék a gyorshajtókat.

nextbase
Csak egy kattintás, és máris bejelentetted a rendőrségen, hogy gondod van az előtted haladó autóssal, motorossal. Félek, a Scotland Yard teljes állománya is kevés lesz, hogy feldolgozzák a beérkező anyagokat…

Akárhogy is, a rendszer már működik, szóval a brit motorosoknak most már nemcsak a rendőrautókat, hanem a Nextbase kamerával ellátott civil kocsikat is figyelniük kell, ha nem szeretnének csekket kapni a yardról.

Continental 2019

Facebook Comments

1 Comment

  1. Hülye angolok, angol hülyék. A franciák sebességcsökkentése után egy még jobb megoldás: feljelentelek kö@sög! És amikor már 360 fokban bekameráztuk magunkat, hogy aki lekameráz minket, azt mi is kamerára vegyük, hátha ő is szabálytalan volt, mert eldobott egy csikket – és persze a jelszót se felejtsük el (köz)BIZTONSÁG(!!!) – , akkor majd mindenki a legnagyobb biztonságban, a bekamerázott házába hazaérve leengedi a biztonsági redőnyt, visszanézi az összes kamerafelvételt – a kutya nyakán lógó go-pro-t is – , megteszi a napi 8-10 bejelentését (szomszédokra legalább 3-at), leporolja a polcon Orwell 84-ét is, és csak reméli, hogy a távolban felsíró szirénával nem hozzá jön a Yard. De erőt ad neki, hogy ő mindent megtett, hogy egy jobb világban éljünk. Yeee!

    A gyártó tollából: “Dash cams are really taking off at the moment, the footage is accepted as proof by all the top 41 major insurers, helping dash cam owners save money and helping to make our roads safer.”
    Tehát az (másik) üzenet: a kamera biztonságosabbá teszi az utakat. Nem megyek el a megrendelt új gumikért, csak veszek egy kamerát és már sisak sem kell többé, yuppié!

Válasz