GumiGuru: Jó lesz a Pirelli Diablo Rosso a Tuonóra?

GumiGuru: Jó lesz a Pirelli Diablo Rosso a Tuonóra?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Aprilia Tuono 1000R (2006) motorra milyen gumit javasolsz hátulra? Diablo Rosso 3-at néztem, mivel most az elődje van fent, illetve elöl is Rosso 2-t használok, és elégedett vagyok velük!

Köszönöm válaszod!

VÁLASZ

Kedves Kérdező,!

Nem ellenzem a Rosso III-választást, egy nagyon jó abroncsról beszélünk. Vadul kutatok az emlékeimben, de negatív kritikával még nem illették ezt a modellt, a Hegylakók tesztjében is remekül vizsgázott:

Tartósteszt: Pirelli Diablo Rosso III – befejező rész

Egy minden téren jól sikerült termékről beszélünk, fejlesztésekor sok drágább, többre értékelt abroncs jellemzőit vették alapul, s ez viselkedésében is érezhető. A Rosso II mellé illeszthető ez a gumi, igaz, az már egy régebbi modell, viszont ha jó állapotnak örvend az első, akkor nem feltétlenül érdemes cserélned. Ugyanakkor azt javasolnám, ha van rá mód, akkor a szinte optimális társítás dacára is inkább szettben vedd a gumikat.

Pirelli Diablo Rosso III
Pirelli Diablo Rosso III

Az élettartam persze más kérdés, ez nagyon használatfüggő: nemrégiben 11 000 kilométer után vettük le egy nyugodt stílusú motoros 750-es gépéről a Rosso III-at!  Persze itt is rögtön megmutatkozik, hogy mennyire intenzíven használjuk a gázt, s kétlem, hogy a Te ezres, V2-es motorod ennyire kíméletes lenne a hátsó gumival. Szóval a fenti értéket ne vedd kiindulási alapnak, ennyit biztosan nem fog kibírni, de ettől függetlenül jól döntesz egy ilyen abronccsal.