GumiGuru: Kipróbálnám az Anlas téligumit – szabad?

GumiGuru: Kipróbálnám az Anlas téligumit – szabad?

- Kategória: Gumiguru
1

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! Következő a kérdésem: Milyen téli gumit ajánlotok 1000-es Varaderóra? Ahogy néztem a piacot, két márka jöhet szóba: Heidenautól a K60 vagy az Anlas termékei (winter grip plus). Heidenaut ismertebbnek gondolom, több róla az infó, Anlasról pedig jószerivel nem hallottak az emberek (nem is nagyon forgalmazzák), viszont az interneten fellelhető néhány videó, és elég meggyőző:

A szívem valamiért az Anlas felé húz, de a több infó miatt a K60 felé hajlok. Kialakításban az Anlas sokkal jobban hasonlít egy téli gumihoz, amire a robogósok viszont esküsznek, hogy ég és föld egy nyárihoz képest. A K60-at egy túraendúró-gumiból átalakított télinek gondolom, az Anlast viszont egy kifejezetten téliguminak tervezett köpenynek. Merjek belevágni egy Anlas Winter 2-be ismeretlenül? Netán van esetleg van más gumi, ami elkerülte a figyelmemet? Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Csatamenyét

VÁLASZ

Kedves Csatamenyét! A téli motorozás népszerűsége egyre nagyobb, és idehaza is kezd teret hódítani. Sokakat a szükség vezérel, és inkább vacognak motoron, mint a buszra várjanak, másokat pedig a motorozás szeretete viszi előre. Erre alkalmas abroncsokat valóban kevés cég készít igaz „nagymotorra”, viszont robogóra egyre bővebb a paletta. és nagyon jó mintázatok érhetőek el. A Varaderó ugye már nem robogó kategória, nehéz lenne a 12″-os gumikat ráfeszegetni a felnikre…

Szerintem az Anlas legyen!

A Heidenau jó minőségű gumikat gyárt, de a K60 nem igazi téli mintázat, ezt jól látod. A K66 lenne a valódi téli abroncs, de amint említettem, ez csak robogók méretében készül. A K60 véleményem szerint egy latyakos nedves fagyos úton hamar elvérezne.

Anlas, ami tényleg hóra termett…

Az Anlas márkáról bevallom neked, hogy 1-2 alkalommal hallottam némi infót, de gyakorlati tapasztalatom nincs a mintázattal. Felépítését tekintve valóban egy igazi téligumira hajaz, valószínűnek tartom, hogy a teljesítménye sem rossz. Hazai forgalmazót nem találtam, sőt magyar tapasztalatokat sem olvastam róla. Angliában elérhető ez a márka, sőt még ingyenes szállítást is ígérnek, ami kecsegtető lehet. Sokkal inkább favorizálnám ezt a márkát, mint a K60-as Heidenaut, annál biztosan jobb. Amennyiben belevágsz, a későbbiekben szívesen olvasnék gyakorlati tapasztalatokat az Anlasról, szóval várjuk a jelentkezésed!