Kivonattad a gépet télre, most mégis motoroznál? Itt a megoldás!

Kivonattad a gépet télre, most mégis motoroznál? Itt a megoldás!

- Kategória: Cikkek, Közélet

Többen jelezték ezt a kusza, érthetetlen helyzetet, ezért utánajártunk: mi a teendő, ha a gépet fél évre kivonattad a forgalomból, ám most, a hétvégi húszfokos meleget látva úgy döntöttél, mégis előbb pattansz nyeregbe? Ez – elvileg – nem bonyolult, csak be kell fizetni a plusz 2300 forintot, amiért módosítod az eredeti dátumot, és annyi.

Jómagam is belefutottam egy túlbuzgó okmányirodai ügyintézőbe, és ahogy a bejegyzésekben látom, mást is megpróbáltak felesleges plusz körökre ítélni. Történ ugyanis, hogy

az eredetinél korábbi visszahelyezést csak úgy vállalta volna az ügyintéző, ha a KGFB-kötvény mellé hozok egy igazolást, hogy jelenleg is fizetem a motor kötelező felelősségbiztosítását. Azt viszont nem kell fizetnem, hiszen nincs forgalomban a jármű.

Mi jön előbb: a forgalomba helyezés vagy a biztosításkötés?

Patthelyzetnek tűnik, hiszen a biztosító szerint a szerződés él, elvégre a kötvény még érvényes, nem szűnik meg attól, hogy szüneteltetjük, tehát nekik nincs teendőjük.

A megoldás szerencsére könnyen elérhető: elég csak beütni, hogy ideiglenes forgalomból kivonás határidő lejárta előtti visszahelyezés, és a legelső találat máris a hiteles forrás, a Magyarország.hu-n működő – kifejezetten informatív – segítségnyújtó-oldal. Íme, itt a link: Jármű ismételt forgalomba helyezése.

 

Itt egyértelműen fogalmaznak:

„Az eljárás során bemutatandó okmányok:

  1. forgalmi engedély, ha azt nem vették el, és nem kötelezte a hatóság az ügyfelet a leadására
  2. az ideiglenes kivonás megszüntetéséhez szükséges igazgatási szolgáltatási díj befizetését igazoló postai feladóvevény,
  3. a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás fennállást igazoló kötvény,
  4. a kivonás okának megszűnését igazoló okirat (ha hivatalból elrendelt kivonás történt),
  5. az ügyfél személyazonosságát igazoló okmány.”

Vagyis szó sincs csekkről, frissen kiállított, plusz biztosítási igazolásról – a fenti pár dologra lesz szükséged, beleértve a korábban kapott KGFB-kötvényt, és már mehetsz is motorozni. Ráadásul most már be sem kell menned személyesen az okmányirodába és sorba állni, hiszen az ideiglenes kivonás utáni visszaállítás intézhető online, ügyfélkapun keresztül is – ha Te is hasonló gonddal küzdesz, csak keresd fel a Nyilvántartó.hu/Ügysegéd oldalt, és már indulhatsz is!

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz