GumiGuru: Jó lesz ez a Hornetre?

GumiGuru: Jó lesz ez a Hornetre?

- Kategória: Gumiguru

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: 600-as Honda Hornethez keresek gumit. Országúti motorozáshoz és túrázáshoz használom. Mit javasoltok?

Köszönettel, Mihályi Sándor

 
VÁLASZ

Kedves Sándor! Sajnos kevés konkrétumot írtál, így nehéz lesz személyre szabott választ adnom. Mindenesetre átlagos motorra, átlagos felhasználásban, gyakorlatilag nincs olyan abroncs amivel ezt ne lehetne lefedni. A kínálat gyakorlatilag végtelen, a hat legismertebb gyártó belépőszintű modelljeitől, amik árban is kedvezőek, válogathatunk a legmodernebb abroncsokig, melyek már minden motoros igényét kiszolgálják, legyen az sportosabb vagy nyugodtabb rájder, időjárási körülményektől függetlenül.

Honda Hornet

Személy szerint a sporttúra vonalban látom a megoldást, semmi nem indokolja az ennél “jobb” abroncsok vételét, ezek is tökéletesen megfelelnek a mindennapi, hétvégi motorosnak. A legismertebb típusokat ajánlom  neked, amik már bizonyítottak: Bridgestone BT023, Continental RoadAttack 2, Michelin Pilot Road4, Pirelli Angel St, Dunlop RoadSmart II – ezekben szerintem nem fogsz csalódni.

Continental 2019

Facebook Comments

5 Comments

 1. CSóró Metzeler meg kimaradt, biztos ők nem gyártanak Hornetre, csak a hulladék Pirelli meg a mégfosabb Dunlop. Pedig azt hittem, a hornet egy jó moci…

  1. Na igen, megint egy szemmel láthatóan szakértő hozzászólás…
   De el kellene jutni odáig kedves David, hogy nem a márka hanem az adott típusok az adott motor és felhasználás szempontjából fontosak.
   Egy gumi bizonyos körülmények közt jól teljesít egy motoron, míg egy másikon egyenesen szar.
   De azt azért hozzátenném beilleszkedve az ön által képviselt felemelő színvonalba, hogy biztos van a Metzelernek jó gumija, 10 évente egyszer egy típushoz… De egyébként a legfosabb kínai szar amit láttam a nevesebb márkák közt… Eddig 4 különböző típusát próbáltam vett motorokon, egyik ócskább mint a másik.
   Azért egy Pirellivel ne hasonlítsuk már össze!
   Az nem véletlenül az élvonalat képviseli.
   Nálam bizonyított autón is motoron is számtalanszor, az egyetlen márka amiben még nem csalódtam pedig próbáltam az MT60-tól a Diablo Corsa-ig sokmindent.
   Vagy elég megnézni az új Road Smart tartós tesztjét itt a hegylakok.hu-n…
   Abban viszont egyetértünk, hogy a Hornet egy megbízható kezes kis masina.
   Épp ezért nem is volna ildomos meggyalázni egy Metzelerrel… ; )

  2. Nekem a Dunlop igencsak bevált a Horneten. Most Bridgestone van rajta, de már komolyan várom, hogy lekopjon, mert nem érzem olyan jónak a tapadást vele.

   1. BT21 nekem is volt, annál kevés rosszabb gumi van. Szerintem a legjobb gumikat a Michelin és a Metzeler adja, a többiben kevésbé hiszek. Dunlop-ot nem tudom.

  3. nem baj hohy a Metzeler az Pirelli tulajdon?:D

Válasz