GumiGuru: Mi lesz a legjobb a Suzuki V-Stromra?

GumiGuru: Mi lesz a legjobb a Suzuki V-Stromra?

- Kategória: Gumiguru

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted - Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem:  Suzuki DL 1000 Vstrom-ra (2003) milyen gumit ajánlanál? Évenkénti kis futásteljesítmény, csak aszfalton nyomom, laza túratempóban. Az előző Dunlop volt, nem annyira jött be, a mostani Bridgestone egy fokkal jobb, de az se nagy szám. Mindenképpen párban cserélném.

Előre is köszönöm a választ!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Túreenduróra is szinte végtelen számú opció létezik már, akár ezekben a méretekben túrasportabroncsot is szerelhetünk a V-Stromra, de maradhatunk a hagyományos vonalon, így jómagam is az erre a kategóriára gyártott köpenyek közül javaslok most neked néhányat.

V-Strom 1000? Trailsmartot rá!

Mivel csak aszfalton használod a motort, ezért nincs szükség olyan felépítésre, amely terepre lett kitalálva. Az új gumik egyébként már jellemzően csak országútra vannak tervezve, azt a minimális terepezőképességet se erőltetném velük, amennyit egy ilyen motorral még megtehetnénk.

V-Strom 1000
Suzuki V-Strom 1000

Két-három évre visszamenőleg abszolút favorit a kategóriában a Scorpion Trail II. Kimagasló tapadása mellett a futásteljesítményre sem szokott panasz lenni, ennél jobbat ilyen téren most nem tudok neked mondani. Hasonlóan jól teljesít a Metzeler Tourance Next is. Úgy gondolom, nehéz lesz a már felállított sztereotípiákat lerombolnom a Dunop és a Bridgestone márkákkal kapcsolatban. Gyárilag Bw501/502 gumival  szerelték fel ezeket a gépeket, de nem sok jót hallottunk róluk. Azóta ezeknek a gyártóknak is érkezett sokkal újabb modellje, amelyek már abszolút prémiumkategóriás holmik - a Dunlop épp aktuális modellje már kétkomponensű, ami még igen ritka, nem bevett szokás ebben a kategóriában. Érdemes lenne kipróbálnod! A neve: Trailsmart MAX - jó szívvel ajánlom.

Zsigmond panaszméltatlansága

Facebook Comments