Interjú: Magyarként osztrák túravezető lettem

Interjú: Magyarként osztrák túravezető lettem

- Kategória: Események, Kiemelt cikk, Túra

– Keresztül-kasul bejártam Tirolt és környékét, felfedeztem a legérdekesebb olasz, német és svájci utakat, majd úgy döntöttem, ideje megosztani ezt másokkal is, és így lettem túravezető! – mesélte Magyar Balázs, akivel arról beszélgettünk, hogy miben más az ő szolgáltatása, mint az átlagos motorostúrák.

 

Sokan kacérkodnak a gondolattal, hogy bejárják az Alpok „nem szokványos” ösvényeit is, azaz nem elégednek meg a legismertebb hágókkal, hanem közöttük is a lehető legjobb, legszebb utakon motorozzanak. Ebben segít az igazán elmés nevű Biker’s POIson alapítója és vezetője, Magyar Balázs.

– Miben más az általad szervezett túra, mint a többi?

– Több elvégzett tréning, valamint a mindennapos hegyi szerpentinezés után azt hiszem, rutinos motorosnak mondhatom magam. Megkaptam a hivatalos osztrák túravezetői engedélyt is, amiben persze nagy szerepe van, hogy itt lakom a hegyek gyűrűjében, például a vasárnapi ebéd után is felugorhatok a Stelvióra – innen alig másfél óra az út.

A képet látva csak egy kérdés maradt: mikor indulunk?

Mivel itt élek, kiválóan ismerem a helyet, a nyelvet, a szokásokat (igen, a rendőrökét is!), és szerencsére sok magyar barátom van a környéken, akikkel a bajban is számíthatunk egymásra. Így aztán a velem túrázók „assistance-szolgáltatást” is kapnak tőlem.

– Korábban sokan csalódtak a biztosítók csak jelképes szolgáltatást nyújtó „assistance” csomagjai miatt… Mit jelent nálad az assistance?

– Nálam ez mindig valódi segítséget takar: például, ha elkopik a fékbetét, tudom honnan szerezzem be a leggyorsabban, hogy délután megérkezzen, és másnap zavartalanul folytatódhasson a túra. Apróságnak tűnhet, de ezen múlik, hogy egy nappal kevesebbet vagy többet motorozhat az ember. Ugyanígy megoldom, hogy nálam maradjon a meghibásodott gép, ha nem javítható, sőt még a hazaszállításban is tudok segíteni.

Legfeljebb hatan vehetnek részt a túráimon, ugyanis itt tényleg a motorozáson van a hangsúly – minél többet menni és minél többet látni, ez a mottó

– Hol szállásolod el az érkező vendégeket?

– Kiemelten fontosnak tartom a megfelelő szállást, például, hogy a szólóban érkezők egyágyas szobában aludjanak, hiszen valódi pihenés nélkül aligha leszel száz százalékos a másnapi kanyarvadászaton. Gondolj csak bele: ha a „kényszerszobatársad” végighorkolja az éjszakát, akkor másnap felmosórongyként ébredsz, és oda az egész nap – szóval nálam ez is kiemelt szempont. Éppen ezért az én túráimon – egyedülálló módon – nincs felára az egyágyas szobának, mert ezt alapvető szolgáltatásnak tartom.

Remek helyismeretű, magyar túravezető, egyágyas szobák és kiváló utak – mi más kell még egy tökéletes nyaraláshoz?

Ha Te is felfedeznéd a motorosok Mekkájaként elhíresült Stelviót és környékét, keresd fel Balázs Facebook- és Instagram-oldalát vagy honlapját, ahol már most lefoglalhatod júliusi, illetve augusztusi túrádat.

Continental 2019

Facebook Comments

1 Comment

  1. Bokor Attila

    Gondolkodtam rajta , hogyan szervezzem-tervezzem meg a jövendő túráimat . Újrakezdés lesz-visszatérés az első szerelemhez-még a jármű papírozásával foglalkozom…Ám nem árt előre gondolni…Fel és leírtam minden elérhetőséget-dolgaim végeztével jelentkezem . Széles Utat ! https://media1.gihttps://media1.giphy.com/media/2FazgxLhFpYv4t93G/giphy.gif

Válasz