Tovább nőtt a hazai motorpiac

Tovább nőtt a hazai motorpiac

- Kategória: Hírek

Tavaly az elmúlt évtized legerősebb szezonját zárta a motorpiac: több mint tízezer új, illetve használt kétkerekűt importáltak Magyarországra. Az erős számokból arra lehetett tippelni, hogy idén csak kismértékű növekedés lesz, de az első négy hónap alaposan rácáfolt a jóslatra...

 

Az elmúlt hónapokban 70-110 százalékkal (!) nőttek a motoreladások itthon, és az áprilisi számokra sem lehet panaszunk, ugyanis megint több mint ötszázan vehették át új gépüket.

Már nem csak üres lózung, hogy „szárnyal a motorpiac”

Ezzel idén már 1369 rendszámos motorkerékpár talált gazdára, ami azért nagy szó, mert nem is olyan régen még évi 1700-1800 darabról szóltak a hírek.

motorpiac
Továbbra is a túraendurók és a csupaszmotorok a legkelendőbbek, viszont egyre nagyobb szelet jut a 125-ösöknek

Úgy tűnik hát, hogy 2019-ben is nagymértékben gyarapodik a hazai motorállomány, pedig már napjainkban is 175-180 ezer kétkerekű rója Magyarország útjait, nem beszélve a rendszám híján csak megbecsülhető, s így 4-500 ezer darabra saccolt robogókról. Ez kifejezetten jó hír a városban közlekedőknek, hiszen aki autóról motorra vált, az komolyan hozzájárul a torlódások, dugók felszámolásához, arról nem beszélve, hogy rengeteg időt - és pénzt - spórol, ha kétkeréken teszi meg a munkába vezető utat.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz