Máris több motor fogyott, mint máskor egész évben

Máris több motor fogyott, mint máskor egész évben

- Kategória: Kiemelt cikk

Az egyes márkák és kategóriák közötti erőviszonyok nem változtak, de a számok annál inkább: több motort vásároltunk öt hónap alatt, mint máskor egész évben.

 

Az elmúlt hónapokban 70-110 százalékkal (!) nőttek a motoreladások itthon, és a májusi számokra sem lehet panaszunk, ugyanis megint több mint hatszázan vehették át új gépüket.

Most már tagadhatatlan, hogy tényleg „szárnyal a motorpiac”

Ezzel idén már 1986 (!) rendszámos motorkerékpár talált gazdára, ami azért nagy szó, mert nem is olyan régen még évi 1700-1800 darabról szóltak a hírek.

motorpiac
Továbbra is a túraendurók és a csupaszmotorok a legkelendőbbek, viszont egyre nagyobb szelet jut a 125-ösöknek

Úgy tűnik hát, hogy 2019-ben is nagymértékben gyarapodik a hazai motorállomány, pedig már napjainkban is több mint 180 ezer rendszámos kétkerekű rója Magyarország útjait, nem beszélve a plakett híján csak megbecsülhető, s így 4-500 ezer darabra saccolt robogókról.

Egyszerűen nem lehet letaszítani a trónról a hazai eladási listákat vezető BMW R 1250 GS-t, míg a márkák versenyét a Honda uralja

Ez kifejezetten jó hír a városban közlekedőknek, hiszen aki autóról motorra vált, az komolyan hozzájárul a torlódások, dugók felszámolásához, arról nem beszélve, hogy rengeteg időt – és pénzt – spórol, ha kétkeréken teszi meg a munkába vezető utat.

Kapcsolódó anyag: Íme, ezek Magyarország legnépszerűbb új motorjai!

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz