Sentinel: tökélyre csiszolt alkalmazás motorosoknak

Sentinel: tökélyre csiszolt alkalmazás motorosoknak

- Kategória: Hírek

A hazai fejlesztésű Sentinel sikerét már a munka korai szakaszában sejteni lehetett, elvégre a letisztult, egyszerűen áttekinthető megjelenés, a könnyű kezelhetőség és az innovatív technológia garancia volt a tökéletes végeredményre. Persze a legszebb gyémánt is tovább csiszolható, ezért a Sentinel csapata nemrég újabb hasznos funkciókkal bővítette az alkalmazást…

 

Aligha kell bemutatni a motorosoknak Tóth Andrást, a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület alapítóelnökét, aki már tucatnyi alkalommal szervezte meg a szezonnyitó és -záró felvonulásokat a baranyai városban. Ezúttal arról faggattuk, hogy milyen újításokkal próbálták még vonzóbbá tenni a Sentinel Protectet.

– Mivel magunk is évek óta használjuk, tisztában vagyunk a legfontosabb funkciókkal, de gondolom az utóbbi hónapok munkája után tudsz újdonsággal is szolgálni…

– Azt talán alapvetőnek nevezhetem, hogy immáron egyedi hangjelzést állíthatsz be a riasztásnak, hogy könnyen megkülönböztethesd az egyéb alkalmazások értesítő hangjaitól, és mindig észrevedd, bármilyen zajos környezetben dolgozol is. Az viszont már annál különlegesebb részlet, hogy SMS-ben is értesítést kaphatsz a riasztásról, így akkor is azonnal értesülsz róla, ha éppen olyan helyen vagy, ahol nem elérhető a mobilnet, ezért az applikáció – csúnya szóval – push-jai nem jelennek meg a kijelzőn.

Elfelejtetted élesíteni a riasztót? Kizárt, ugyanis a Sentinel új funkciója magától beriaszt, ha eltávolodsz a motortól

Mi több, bárki maga is tesztelheti a rendszer működését, és ha próbariasztás(oka)t végez, egy könnyen átlátható  e-mailt is kap róla, amelyben láthatja, hogy mennyi idő alatt és hány százalékban érkeztek meg hozzá a jelzések.

– Nem kérdés, hogy hatékony rendszert fejlesztettetek, de mit sem ér, ha az ember elfelejti élesíteni. Tapasztalatból mondom: ez velünk is gyakran előfordul…

– Nem vagy egyedül ezzel – vágja rá András nevetve -, ezért bevezettünk egy újítást, ami helyetted is figyel a gépre. Az androidos telefont használók már bekapcsolhatják az automatikus feloldás funkciót, ami tulajdonképpen annyiból áll, hogy ha van a motorodon bármilyen Bluetooth-eszköz, akkor azt érzékeli az alkalmazás, és automatikusan kikapcsolja a riasztást, miután felismerte a tulajdonost. Ez fontos és praktikus „kényelmi extra”, főleg, ha gyakran kell megállnod, magára hagynod a gépet a városban. Természetesen az automatikus lezárásra is van lehetőség, mégpedig időzárral – ilyenkor megállás után 5, 10 vagy 30 perc múlva élesedik a rendszer.

Nem látványos, ám annál fontosabb lépés, hogy optimalizálták a kliensszerver-kommunikációt, ezáltal csökkent a szerver terheltsége és még stabilabbá vált a szolgáltatás

Emellett még letisztultabbá vált a felület, ezáltal egyszerűbbek lettek a riasztási beállítások, így könnyedén, pillanatok alatt testre szabhatod az alkalmazást.

– Milyen változással jár az új funkciók bevezetése? Felárasak lesznek vagy ezt is alapáron kapják a motorosok?

– Több olyan fejlesztést végeztünk, ami költséghatékonyabbá tette a munkát, így az egyébként gazdag motoros csomag továbbra is kijön napi 50 forintból, az autós csomagnál pedig több hasznos kiegészítőt is találhatnak az ügyfelek – ezek pontos költségeiről itt olvashatsz bővebben.

– A kínai webáruházak megjelenésével egyre több – magyar háttér és szolgáltatás nélküli – jeladó bukkant fel a piacon, amelyek ingyenesen használhatóak, csak a SIM-kártya költségeit kell kifizetni a tulajdonosnak. Adja magát a kérdés: miért válasszon valaki havidíjas szolgáltatást?

– Nos, mint mondtam, napi 50 forintról van szó. Azt hiszem, ez már önmagában erős érv, hiszen egy milliós vagy még drágább autó/motor esetében egyszerűen nem múlhat ilyen kis összegen, hogy vészhelyzetben egy felkészült csapat segítse a tulajdonost. Arról nem beszélve, hogy az legolcsóbb SIM-kártyákra is ki kell csöngetni havi pár száz forintot, szóval tényleg elhanyagolható különbség. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy spórolhatsz is vele, ugyanis több biztosító Casco-kedvezménnyel hálálja meg, ha nyomkövetős riasztó van a motorban.

Továbbá az sem mindegy, hogy hozzánk bármikor fordulhatsz, ha ne adja ég meghibásodik az eszköz vagy egyszerűen kérdésed lenne. Mi sem jobb példa a háttér fontosságára korábbi ügyfelünk története, aki úgy szerezte vissza ellopott járgányát, hogy a háttérből mi tájékoztattuk a zsarukat az aktuális pozícióról. Sikeres akció volt, és az egyenruhások le is csaptak rá, amikor a tolvaj megállt tankolni az egyik kúton. Vajon Sanghajból is támogatták volna az elfogást?

Szeretnéd Te is hasonló biztonságban tudni motorodat? Már napi ötven forintos költséggel megteheted! Ha hozzánk hasonlóan csatlakoznál a Sentinel Protect több ezer fős, elégedett ügyfélköréhez, nincs más teendőd, mint ellátogatni a társaság honlapjára, ahol minden információt megtalálsz a profi, műholdas alapú védelmi megoldásról.

X – Támogatott tartalom

Continental 2019

2 Comments

  1. Bokor Attila

    Jó a cikk , meggondolandó a védelem alkalmazása !

  2. András Tóth

    Kedves Attila!

    Így van ahogy mondja. Jobb félni mint megijedni.
    Inkább fizessünk ki éves szinten 18.000 Ft-ot mint, hogy ellopják a motort és járjak a rendőrségre és bánkódjak…

Válasz