Honda X-ADV egy milla alatt?

Honda X-ADV egy milla alatt?

- Kategória: Kiemelt cikk
2

Hamarosan újabb crossoverrel bővül a Honda választéka, de - egyelőre - sajnos csak az ázsiai kontinensen.

A hétvégén mutatták be a nagyközönségnek az általunk is tesztelt - és oly sokat dicsért - X-ADV kistestvérét, az ADV 150-et. Bármennyire is olcsó, belépőszintű modellről van szó, örökölte az olyan hasznos felszereléseket, mint az állítható túraplexi vagy éppen a dupla LED-fényszóró, és kis híján kétméteres hosszát elnézve valószínűleg helykínálata is vetekszik a nagytesóéval.

Honda ADV 150 - egyelőre csak Ázsiának...

Miként ez sejthető a névadásból, a Honda PCX 149,3 köbcentis, 15 lovas egyhengerese mozgatja a 14-es első és 13 colos hátsó keréken futó gépet. Sajnos úgy tűnik, hogy kifejezetten ázsiai piacra született a modell, ám jó hír, hogy már most elérhető belőle CBS-szel és ABS-szel felszerelt változat, így vélhetően nincs akadálya az európai forgalmazásnak sem.

Mindössze 133 kilóval mérlegel a Honda új, 150 köbcentis, 15 lovas robogója, mely a nagytesóval ellentétben nem USD, hanem hagyományos felépítésű első villát kapott

Pontos áráról egyelőre nem érkezett információ, de a mindig jól értesült távol-keleti lapok úgy tudják, hogy átszámítva nagyjából hétszázezer forintos áron kerülhet a szalonokba a modell.

Nemes vérvonal

Igencsak megosztó gép született a Honda japán és olasz boszorkánykonyhájában, ám a végeredmény, a sokoldalú, 750-es X-ADV lenyűgözte a tesztelőket. Persze számítottunk rá, hogy nagy dobás lesz, hiszen Mr. Kenichi Misaki, az X-ADV fejlesztésének projektvezetője már a bemutató előtt utalt rá, hogy nem mindennapi motorral van dolgunk:

Laza terepezés Spanyolországban, a megújult Honda X-ADV menetpróbáján (A képre kattintva részletes teszt nyílik!)

– A vezérelv igen könnyen értelmezhető: Menj, és érezd jól magad! Olyan gépet szerettünk volna piacra dobni, amely egy kiemelkedően praktikus ingázómotor és sokoldalú túragép egyben – mesélte az X-ADV leleplezésekor.

Ez lett a most bemutatott 150-es előfutára, melyet mi is kivallathattunk a Honda spanyol menetpróbáján. A modell továbbfejlesztett, 2018-as változatának részletes tesztjét itt olvashatod.

Continental 2019