Folyamatos felvétel ezer kilométeren át?

Folyamatos felvétel ezer kilométeren át?

- Kategória: Kiemelt cikk

Éppen egy éve jelent meg a piacon az Innovv új kamerája, a K2, amit nemes egyszerűséggel csak így jellemeztek a mérnökök: Ti kértétek, mi megvalósítottuk!

 

Nem titok, hogy sok gyártó a vevői visszajelzések alapján fejleszti termékeit, beleértve az olyan különleges járműveket, mint például a rendőrmotorosok BMW-i. Ezt a bevált receptet követték az Innovv szakemberei is, akik két évvel ezelőtt csokorba gyűjtötték vásárlóik véleményét, javaslatait, majd ezeket összegezve piacra dobták az azóta komoly sikert elért K2 kamerát, pontosabban kamerarendszert.

Innovv K2 – hallgatunk rátok!

Egyebek mellett olyan ötletek sorakoztak a levelekben, hogy az eszköz minden része legyen vízálló, akkor is, ha valaki egy kiadós zivatarban száguld éppen vagy nagynyomású mosóval takarítja a motort. – Érdemes lenne még megbízhatóbb, strapabíróbb csatlakozókat beépíteni, valamint a modern idők szavára hallgatva mindenképpen csatlakozzon WiFi-hálózatokhoz, valamint a mobiltelefonokhoz – tették hozzá.

Utólag kikeresheted, hogy mikor és milyen tempóval mentél egy adott szakaszon, a GPS-alapú helymeghatározó pedig segít megtalálni az út legszebb részeit

Emellett maga a gyártásfolyamat is sokat változott a K1 után, ugyanis a K2, valamint a C5 is nagy szilárdságú, CNC-mart alumíniumházban kapott helyet, beleértve a távvezérlőt is. Emellett az új, beépített modul megkönnyíti a felvételek visszanézését, ugyanis útközben, saját mobilodon meglesheted a magad mögött hagyott kilométereket, valamint megoszthatod barátaiddal a képeket, videókat.

Élvezd a 1080P-minőséget!

Hála az Innovv kameráiban dolgozó, SONY EXMOR R-CMOS érzékelőnek, full HD, azaz 1080P minőségű felvételt készíthetsz 30 kép/másodperc sebességgel, valamint 60fps-en rögzíthetsz 720P-ben.  Ráadásul garantáltan nem telik be a memóriakártya, mert amint eléri az SD a korlátait, a készülék automatikusan törli a legrégebbi képeket, videókat, és azok helyére veszi fel a friss anyagot.

Mivel elöl és hátul egyaránt 120 fokban „látnak” a lencsék, gyakorlatilag semmi nem marad rejtve előttük, ami kimondottan jól jöhet egy vitás közlekedési helyzetben

Persze nem kell attól tartanod, hogy ez gyorsan bekövetkezik, mivel az Innovv kamerái az átlagosnál nagyobb, legfeljebb 256 GB-os memóriakártyát kezelnek. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy

átlagos túratempóval haladva nagyjából 1300-1400 kilométert tehetsz meg úgy, hogy folyamatos felvételed legyen

a motor előtt és mögött (!) zajló eseményekről, vagyis akár három-négy napnyi túrázást vehetsz fel egyben.

Mi történik, ha elfelejtem elindítani?

Természetesen arra is gondoltak a mérnökök, hogy túrázás közben nem mindig jut eszébe az embernek, hogy elindítsa vagy éppen megállítsa a felvételt. Hogy garantáltan ne maradj le semmiről, az Innovv kamerái automatikusan bekapcsolnak, ha ráadod a gyújtást, majd megállítják a rögzítést, amint leparkoltál. Így nincsenek feleslegesen felvett félórák a parkolóban, és az is kizárt, hogy elfelejtsd megörökíteni, ahogy a csodás Pordoi vagy Giau szerpentinjein haladsz barátaiddal.

Az új, továbbfejlesztett modellek már könnyedén társíthatóak a telefonodhoz, így sokkal könnyebbé vált a felvételek visszanézése és megosztása

Az már csak hab a tortán, hogy a K2 lencséje, valamint központi egysége rejtve marad a kíváncsi tekintetek – és az enyves kezek – elől, azaz nem kell aggódnod, hogy egy-egy kevésbé biztonságos parkolóban meglovasítják a cuccot, amíg a büfében vagy éppen a szálláson vagy. S ha már a parkolás szóba került: a K2 akkor is „figyel” a motorodra, ha magára hagyod, ugyanis „Parkoló” üzemmódban rögzíti, ha bármilyen szokatlan esemény történik, például mozgatják vagy fellökik a gépet.

Innovv C5 – sokoldalúság és kedvező ár egyben

– Lassan két éve használom az Innovv C3-at a BMW-men. Jól működik, szeretem, de szerintem velem együtt sokan örülnének, ha ez is képes lenne WiFi-kapcsolatra. No meg az is jó lenne, ha olyan vízálló házba kerülne, ami azt is kibírja, ha slaggal veretem le a bogarakat a kamera lencséjéről – írta a K 1300 R-rel túrázó Michael a fejlesztőknek. Természetesen ezután a C5 is megkapta a masszívabb házat és a WiFi-kapcsolatot, azaz hiába kerül nagyjából feleannyiba, mint a dupla kamerás K2, a C5-videókat, képeket is azonnal megoszthatod barátaiddal.

Felejtsd el a blankolást! Hogy ne lógjanak felesleges kábelek a motorodon, az Innovv C5 megvásárolható 1,8, 3 és 5 méteres kábellel is

Felmerül a kérdés, hogy miként építhető be a készlet, és mi alapján érzékeli, hogy éppen halad a motor vagy „Parkoló” üzemmódban van? Nos, ezt is roppant egyszerűen oldották meg a fejlesztők, ugyanis mindössze három kábelt kell csatlakoztatnod a motor elektromos rendszeréhez. Értelemszerűen a piros megy az akksi pozitív sarujára, fekete a negatívra, illetve a sárga egy olyan szálra (például fényszóró vagy helyzetjelző kábele), ami a felkapcsolt lámpa révén jelzi az eszköznek, hogy éppen halad a motor. Ráadásul egy intelligens elektronika késlelteti a felvétel indítását, ezáltal nem az lesz az első pár képkocka, ahogy önindítózunk vagy a kesztyűnket próbáljuk felvenni a parkolóban – akkor indul a felvétel, amikor már tényleg mozgásban van a gép.

Háromféle felvételi minőség között választhatunk, úgymint 2560 x 1440, 1080P/30fps, valamint 720P/60 fps, de mindegyikben remek a kontraszttűrés – a szinte tök sötét alagutakban is értékelhető felvételek készülnek

Összességében tehát könnyebben kezelhető, mégis több szolgáltatást nyújtó eszköz lett a C3-at váltó C5, mely immáron telefonról vezérelhető, és a mobil segítségével megnézheted, illetve megoszthatod az útközben készült videókat.

Az Innovv K2, illetve C5 készülékek már itthon is elérhetőek, természetesen a hazai forgalmazó jótállásával. Te is szeretnéd megörökíteni az ingázás vagy a túra minden pillanatát, és megosztani a többiekkel? Nosza, látogass el az Innovv hazai honlapjára, ahol többet is megtudhatsz a K2 és a C5 beépítéséről!

Műszaki adatok – Innovv K2

DVR mérete: 90 x 60 x 16 mm

DVR alapanyaga: Alumínium és műanyag

Vízállóság mértéke: IP65

GPS-jeladó: 42 x 42 x 15 mm-es házba épített helymeghatározó egység 1,2 méteres kábellel

Kamera mérete: 25,5 x 54 mm

Kamera alapanyaga: CNC-mart alumínium

Vízállóság mértéke: IP67

Visszajelző lámpa a következő funkciókhoz: WiFi, felvételindítás, fénykép készítése, GPS

Töltőcsatlakozó: Micro-USB (DC, 5 V)

Maximális SD-kártya méret: 256 GB

Rögzíthető felvétel hossza: legfeljebb 1140 perc (19 óra)

G-érzékelő: beépített

Processzor: Novatek NT 96 663

Felbontás: 1080P és 30fps elöl és hátul

Rögzítés formátuma: H.264 (MP4)

Lencse típusa: 6G üveglencse

Látószög: 145 fok (diagonál), 120 fok (vízszintes), 100 fok (függőleges)

CMOS-érzékelő (elöl és hátul): Sony Exmor R

Continental 2019

Facebook Comments

6 Comments

 1. Kiraktam tv-re a videót és a látottak alapján megvárom a K3-at vagy inkább a K4-et. Hullámzó kép és gyenge hangminőség. Sajnos, mert amúgy minden szempontból ideális lenne.

  1. A hanggal igazad van, bár engem nem igazán érdekel, hogy mikor nyomja el a szélzaj a motor hangját, mást egyébként sem lehetne hallani, talán ha kivezethető lenne a mikrofon a sisakba, annak lenne értelme, de ez nincs…
   A kép minőségével nincs igazad, én nem tapasztaltam magamnál hullámzást. Nagyon sok video-beállítás van egy 1080p – 20MBit beállításnál pl gyönyörű a kép és kifogástalan a minőség…

   1. Megnéztem újra a beágyazott videókat és azok alapján tartom magam a véleményemhez, miszerint pocsék a minősége felvételeknek. Lehet, hogy nálad nincs gond vele, de nekem ez édeskevés, hogy pénzt adjak érte. A GoPro 7-emnek is beépített mikrofonja van, mégis rendesen rögzíti a dupla mivv suono-k hangját. Sokat hozzá tesznek az élményhez, kár lenne nem hallani őket.

    Ha kiváló lesz a minőség a következő generációban, akkor hajlandó leszek pénzt kiadni érte. Akár többet is…

 2. Swerer Gusztav

  Használj inkább ilyet:
  Blackvue DR900s-2CH

  1. Miért jobb ez 499 dollárért, bonyolult, külföldi jótállással?

   1. Swerer Gusztav

    Csak a magam nevében tudok beszélni.Évek óta ilyet használok,semmi problémám nem volt. EU-n belül Franciaországban lehet megvenni,így EU-s garancia van rá.Nagyon profi cucc. De,mindenki olyat használ,amilyet akar.Én csak egy lehetőséget ajánlok.

Válasz