„Áramot vezetett a kilincsbe, és ez teljesen rendben van”

„Áramot vezetett a kilincsbe, és ez teljesen rendben van”

- Kategória: Cikkek
1

Ray Taylor a saját eszközeivel vette fel a harcot a tolvajok ellen. Villanyszerelőként kitalálta, hogy vezessen áramot furgonja kilincsébe, miután a rosszfiúk többször feltörték az autót...

- Eddig ötezer font (1,7 millió forint) kár keletkezett a lopások miatt. Elég volt! - mesélte Ray az interjúban. - Betettem két brutális, 120 dB-es szirénát meg hanggránátokat is, hogy legyen, ami elriasztja őket az áramütés előtt. Lám, azóta nyugodtan alszom - tette hozzá.

Ha előre szól, hogy veszélyes, akkor maradhat

Megkérdezte a rendőrséget is, hogy mi lesz, ha az egyik öntudatos tolvaj a jogaira hivatkozva feljelenti őt, de szerencsére a rendőrök megerősítették, hogy jó úton jár.

- Ha felhívja rá a figyelmet, hogy veszélyes a zárt ajtót feszegetni, és az áramütés nem okoz halált, akkor részéről mindent megtett, hogy megelőzze a bajt, azaz nyugodtan használhatja ezt a „riasztót” a kocsin - mondták a rendőrök. Indoklásukban valószínűleg az is közrejátszott, hogy Nagy-Britanniában drasztikusan nőtt az autó- és motorlopások száma az utóbbi években, és az egyenruhások lassan tehetetlenek a havi szinten több tízezer (!) bűncselekménnyel szemben.

Csak Londonban havi ötszáz nagymotort lopnak el, Angliából pedig minden hónapban négyezret! Vagyis a szigetországban több motort lovasítanak meg egy hónap alatt, mint amennyit Magyarországon vásárolnak egész évben...

Mindenesetre Ray ezután lefotózta, hogy miként oldotta meg az „okoskilincset”, és a Facebookra is feltöltötte a képeket, hogy ötletet adjon a többi autósnak és motorosnak.

Itthon is felmentették a kertjét árammal védő nyugdíjast

Anno nagy port kavart a nyugdíjas ügye, akihez éveken át bejártak a tolvajok, dézsmálták a kertjét és több százezer forint kárt okoztak neki. Mikor megelégelte ezt, áramot vezetett a veteményes melletti drótba (és nem a ház kerítésébe, ahogy több lap megírta!). Hiába volt kiírva, hogy árammal védett, a fosztogatók újra bemásztak, és szerencsétlenségükre éppen előtte volt nagy eső, ami miatt a 48 éves tolvajt  megrázta az áram, és ettől életét veszítette.

A nyugdíjast előbb egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték, majd másodfokon enyhítették a büntetést, és végül csak megrovásban részesítették.

Kapcsolódó anyag: Hogyan védd meg a motorod? Lopásvédelem A-tól Z-ig.

Continental 2019