Ingázás gyorsan és stílusosan – Malaguti Madison 300 Anniversary Edition

Ingázás gyorsan és stílusosan – Malaguti Madison 300 Anniversary Edition

- Kategória: Kiemelt cikk

Eddig sem lehetett panasz a Malaguti megjelenésére, de a nemrég leleplezett, születésnapi kiadás még szebb elődeinél.

 

Szívesen ingáznál robogóval, de kevesled a 125-ösök helykínálatát és erejét? Akkor a Malaguti Madison 300-at neked találták ki: ezen ketten is kényelmesen elfértek, hatalmas légterelője véd a széltől, esőtől, míg a nyereg alatti jókora csomagtérben simán elfér a bukód és/vagy a hétvégi bevásárlás.

Járd körbe velünk a Malaguti robogóit!

Malaguti Madison 300 Anniversary – ugyanaz még szebb köntösben

Miként az alapmodellben, a motor jubileumi kiadásában is 278 köbcentis, egyhengeres motor duruzsol, és 22 lovas teljesítményével ugyan nem égeti fel maga alatt a körutat, de ahhoz elég erős, hogy simán állva hagyja az autókat a lámpáknál.

Tudtad?

Éppen 90 éve, 1930-ban alapította meg Antonio Malaguti a saját vezetéknevét viselő, híres olasz motormárkát. Kezdetben főként kerékpárokat gyártott a vállalat, majd az ötvenes évek végétől bekapcsolódott a motorgyártásba is, és olyan ikonokkal tette le a névjegyét az elmúlt 90 évben, mint például a fürge, sportos F12 Phantom.

A márka 2018-ban került az osztrák KSR Motóhoz, és azóta újra felívelőben van a cég – hat különböző kategóriában számtalan típust forgalmaz Magyarországon, közöttük a Malaguti alapításának 90. évfordulójára készült Madison 300-at.

Nemrég jelent meg a modell egyedi kiadása Madison 300 Anniversary néven, mely grafitszürke fényezésével és elegáns, csokoládébarna nyergével még vonzóbb elődeinél.

Kimondottan csekély, 3,0 l/100 km-es fogyasztással büszkélkedhet az alapmodell és az elegáns Anniversary Edition is, és mindkettő extra nagy, 15 literes üzemanyagtartályt kapott, így elég 500 (!) kilométerenként tankolni. Ezzel valószínűleg a Madison az egyik legnagyobb hatótávú robogó a piacon

Ha már az ülés szóba került: 835 mm az nyeregmagasság, így a 180 centi felettiek is kényelmesen elférnek a Madisonon, ráadásul a sajátos üléskialakítás is közrejátszott abban, hogy ilyen hatalmas belső csomagtartót alakíthattak ki a mérnökök.

Mint a nagyok – sok túrasportmotor megirigyelné a Madison 1530 millis tengelytávját. Ettől rendkívül stabil az olasz-osztrák robogó, és helykínálata is átlagon felüli

Persze 110 km/órás végsebességével nem a Madison a leggyorsabb nagyrobogó, viszont 23 Nm-es forgatónyomatéka versenyképes a kihívókkal szemben, és – a nem csekély, 188 kilós tömegét ismerve is – remek gyorsulást sejtet. Mindezt megkoronázza az olasz márkákra jellemző, csábító forma, ami kitűnik a legzsúfoltabb nagyvárosi forgalomból is – a Madison 300 igazi egyéniség a nagyrobogók egyre népesebb osztályában.

Műszaki adatok – Malaguti Madison 300

Motorkonstrukció: egyhengeres, négyütemű, folyadékhűtésű

Hengerűrtartalom: 278 cm3

Csúcsteljesítmény: 16 kW/22 LE/7250

Tömeg: 188 kg

Méretek (H x Sz x M): 2135 x 790 x 1395 mm

Üzemanyag-fogyasztás: 3,0 L/100 km

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz