Védd a derekad! – Hosszú fazonú kabátok és jótanácsok őszi motorozáshoz

Védd a derekad! – Hosszú fazonú kabátok és jótanácsok őszi motorozáshoz

- Kategória: Cikkek

Nem is olyan rég még azt mondták az öreg motorosok: ibolyanyílástól lombhullásig lehet motorozni, de előtte és utána már áthúz a hideg a ruhán, és rövid úton jéggé fagy az ember. Szerencsére ma már korántsem ez a helyzet, ugyanis a mai motorosruhák sokkal jobban védenek, mint apáink, nagyapáink gúnyái.

Persze ezekben sem leszünk sérthetetlenek, arra viszont tökéletesek, hogy az utolsó őszi motorozásokon se fázz meg, illetve melegen tartson, ha reggelente motorral teszed meg a munkába vezető negyed- vagy félórás utat.

Feltűnő fényvisszaverők felelnek azért, hogy sötétben is könnyen észrevegyenek a Santiago motoros kabátban

Választáskor figyelj rá, hogy távol tartsa az esőt, párát, de legalább ilyen fontos, hogy a vízállóság mellett a szellőzés is biztosított legyen, hiszen a saját izzadságodtól ugyanúgy megfázhatsz, mint a bejutó víztől. Ugyanígy lényeges szempont, hogy galléros modellt válassz, mely a sisakkal összeérve védi a tarkódat – elsőre tán apróságnak tűnhet, de ezen múlhat, hogy kényelmesen, az útra összpontosítva vagy vacogva ülsz a motoron.

Beszédes a Bering Quebec gyári reklámfotója – ezt tényleg négyévszakos használatra tervezték

Természetesen a hosszú fazonú termokabátok ajánlottak őszi és koratéli motorozáshoz, mint például a prémiumminőségű Bering Quebec, az Armex 900D erősítésű Darco és a most 50 ezer forintos kedvezménnyel kínált Stomp. Elvégre hiába véded a mellkasod hatalmas plexivel, az idom keltette légörvény éppen a hátad és a derekad hűti, ezért azt javasoljuk, mindenképpen lehetőleg derék alá érő modellt válassz.

Hogyan motorozz ősszel?

Miként kell vezetni hűvös időben, gyorsan változó látási és tapadási körülmények között? Erről mesélnek a motoros rendőrök, alaposan körbejárva az őszi motorozás emberi és technikai feltételeit:

Milyen tényezők nehezítik ilyenkor a közlekedés és mi változik a nyári időszakhoz viszonyítva? Miért veszélyesebb ilyenkor a teherautókból, buszokból kicsöppenő gázolaj? Ez is kiderül a riportból!

Az már csak ráadás, hogy milyen jól passzol a Santiago a kalandmotorokhoz – ez sem mellékes szempont

Ha nem csak kabátot szeretnél, akkor a Bering forgalmazója, a Fokt Motor az alábbi modelleket ajánlja: Minsk, Santiago, Yukon és Bronko – ezekhez ugyanis szintén melegen tartó és a felsővel összecipzározható alsót is készít a gyártó.

(X) – Támogatott tartalom

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz