Való Világ GPS

Való Világ GPS

- Kategória: Baleset-megelőzés, Cikkek, Közélet

Szerencsére, a címben megjelölt kütyünek semmi köze a piros címkés kereskedelmi tévében futó  “hazugság show”-hoz, ez a navigációs rendszer valódi értéket képvisel.

A GPS motoron ülve jócskán megkönnyíti az életet. Ahelyett, hogy azon agyalnánk, merre menjünk, mikor soroljunk ki, korrekt útmutatással jobban tudunk koncentrálni a vezetésre és a közlekedés többi résztvevőjére. Ellenben hátránya is van: amint levesszük a szemünket az útról, és a navigációs rendszer kijelzőjére pillantunk, már veszélyben vagyunk, hiszen nem az utat nézzük. Ezt küszöböli ki a Route 66 és a dán TomTom közös gyermeke: műholdas helymeghatározó valós képpel – GPS képes Androidos okostelefonra.

GPS valos keppel
Kövesd a bömöst! - a környezet az, amit látsz...
GPS valós képpel
Csak az autó virtuális

Amint útbaigazítást szeretnénk, és ránézünk a navi képernyőjére, ténylegesen azt láthatjuk, ami előttünk történik a kamerának és a realtime videónak köszönhetően. Egy virtuális jármű terel minket a helyes irányba, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy követjük. Egy dolog adhat aggodalomra okot: mi van akkor, ha egy igaz jármű halad előttünk a virtuális helyén, és az lassabban megy? Könnyen ráfuthatunk.

Mindenesetre, ez egy érdekes technológia, ami megkönnyítheti és biztonságosabbá teheti az életünket motoron. Ha sikerülne a terepjárót, mondjuk egy áttetsző motorral, körvonallal, strandlabdával vagy bármi mással helyettesíteni, egész jó GPS megoldás lehet.

Continental 2019

Facebook Comments

2 Comments

  1. Érdekes, alapvetően tetszik a koncepció. Ha megdöglik az 5.5 éve használt telefonom, lehet bepróbálom 😀

    Remélem, be lehet állítani a követési távolságot (meg indexel időben), mert ha azért kell fékeznem, mert túl hirtelen fordul be előttem, földhöz vágom :mrgreen:

  2. Jó kis kütyü!Nekem nincs GPS-m, de ezen elgondolkoztam! 🙄

Válasz