Vélemény: nem vagy motoros!

Vélemény: nem vagy motoros!

- Kategória: Cikkek
45

Létezik egyértelmű meghatározás, hogy ki a valódi motoros? Igen! Itt a pontos és (kicsit sem) komoly kódex, keresd ki a rád vonatkozó részt és okulj!

.

Hadd segítsek eligazodni a “pályakezdő” bájkereknek, hogy mikortól is mondhatják: ők bizony motorosok, kihasználva ennek minden előnyét. Mert ugye senkinek nem kell magyarázni, aki motoros, az könnyen becsajozik – igen, a lányok buknak erre -, no meg rengeteg pénze van, mert kizárólag a gazdagok motoroznak, a többinek kenyérre se – csak lapostévére meg almásnokiára -, hisz’ válság van. Nesze hát, itt a rejtve őrzött kódex a pontos meghatározásokkal, járj végre utána, hogy motoros vagy-e, és okulj!

Jelenleg a 125 köbcentinél nagyobb robogók, valamint a többcélú, off-road használatra is alkalmas motorkerékpárok pörgetik a piacot

– Munkába jársz a robogóddal vagy a 125-ös vasaddal, hogy pénzt és időt takaríts meg? Nem vagy motoros!!! A motoros célja maga a motorozás, nem pedig holmi kicsinyes anyagi szempontok! Ugye nem gondoltad, hogy majd visszaintek Neked? Felejtsd el!

– Vettél egy hatszázas sportmotort, mert imádsz gyorsan kanyarogni és hallgatni, ahogy visít a sornégyes? Nem vagy motoros!!! A “rendes és igazi” motorosok minimum ezressel nyomják, majd gyorsan kinövik (értsd: nem tudok vele menni, de a szomszédnak nagyobb van, nehogymá’!) lecserélik ezerhármas, ezernégyesre, onnantól lesznek csak valódi, kőkemény motorosok! Hatszázas? Nem vagy közénk való!

– Elmész túrázni a Felső-Tisza vidékére vagy a varázslatos Őrségbe? Nem vagy motoros!!! A túrázók táborába teljes Európa navigáció, tréleren cipelt túragép és minimum ötven ország matricája a belépő – ez utóbbiakat akár előre is megveheti az ember, igazolva, hogy el fog menni oda, sőt, fel is ragaszthatja – miért ne? A látvány meg a Facebook-poszt a fontos, nem a teljesítmény! Hiszen az új autómra is azt mondom, hogy az ENYÉM, pedig valójában a banké, ahogy a fele fizetésem is… Jegyezd meg hát: aki nem a francia tengerpartól vagy a 66-os útról posztol fotót az Instára, az mit sem ér, és nem is motoros!

motorostura-török-azsia-boszporusz

– Már tíz éve motorozol, lenyomtál negyvenezer kilométert esőben, szélben, napsütésben? Nem vagy motoros!!! Mit képzelsz, kisfiam?! Én negyven (ötven, stb.) éves vagyok, te még nem is éltél, amikor én már… Igen, én a Don kanyarban, görbevázas Rigával, és?! Nem könnyű negyvennek (ötvennek stb.) lenni, majd megtudod te is, és velem te ne feleselj, mer’ én már óvodába Komárral jártam, mikor Te még… Szóval: nem vagy motoros!

– Feljöttél a Ringre a túragumis, doboztartós vasaddal? Nem vagy motoros!!! Pályára kizárólag slickgumival megyünk, amivel előtte végigszerencsétlenkedtük az esőtől és portól csúszós Hungáriát, és nem vagyunk hajlandóak negyedóránként kikerülni Téged, mert azzal elrontod az egyébként is hatszögletű ívünket! Milyen már, hogy neked nincs wifis gumimelegítőd, és 2:20 alatt cammogsz körbe, mi meg 2:12-őt hasítunk, ilyen tempókülönbség mellett életveszélyes vagy a pályán! Nem vagy motoros!

– És végül, de nem utolsó sorban: leraktad novemberben a vasat? Nem vagy motoros!!! Az igazi kemény legények a januári havazásban is tolják! Nézd csak meg, ez itt a törött lábszár helye, ahogy kifigyelt a csont eséskor, amott mellényzsebben meg a prosztamolos doboz, igen, nehezen megy a pipi, és a cerka se ágaskodik, legfeljebb ha hirtelen csökken a benzin ára, de megérte! Mert télen is nyomom, ezért elmondhatom, hogy igazi motoros vagyok, te meg NEM VAGY AZ!!!

Remélem ez a kis leírás pontos iránymutatást ad, hogy végre mindenki felmérje saját motoros mivoltát, tisztázva a régóta eldöntetlen kérdéseket. Az (ön)iróniára érzéketlen kedves látogatóinkat megkérjük, ne fáradjanak kommentek faragásával, vagy ha mégis, hát olvassák át újra a fenti sorokat, hátha átsiklottak annak humoros mivoltán… Ha valamit bele szeretnének látni, ami nincs a sorokban, esetleg véresen komolyan vennék a “valódi motorosok” elé tartott görbe tükröt, hát tegyék, részemről többet nem tehetek – szavakat adhatok, bármikor, de gondolatokat nem… Köszönöm a figyelmet!