Vélemény: nem vagy motoros!

Vélemény: nem vagy motoros!

- Kategória: Cikkek

Létezik egyértelmű meghatározás, hogy ki a valódi motoros? Igen! Itt a pontos és – kicsit sem – komoly kódex, keresd ki a rád vonatkozó részt és okulj!

 

Hadd segítsek eligazodni a „pályakezdő” bájkereknek, hogy megtudják, mikortól is mondhatják magukról: ők bizony motorosok, kihasználva ennek minden előnyét. Mert ugye senkinek nem kell magyarázni, aki motoros, az könnyen becsajozik – igen, a lányok buknak erre -, no meg rengeteg pénze van, mert kizárólag a gazdagok motoroznak, a többinek kenyérre se, csak lapostévére meg almásnokiára, hisz’ válság van. Nesze hát, itt a rejtve őrzött kódex a pontos meghatározásokkal, járj végre utána, hogy motoros vagy-e, és okulj belőle!

Jelenleg a 125 köbcentinél nagyobb robogók, valamint a többcélú, off-road használatra is alkalmas motorkerékpárok pörgetik a piacot

Munkába jársz a robogóddal vagy a 125-ös vasaddal?

Tényleg ezért vizsgáztál le és vettél ruhát, sisakot, hogy pénzt és időt takaríts meg? Nem vagy motoros! A motoros célja maga a motorozás, nem pedig holmi kicsinyes anyagi szempontok! Ugye nem gondoltad, hogy majd visszaintek Neked? Felejtsd el!

Vettél egy hatszázas sportmotort, mert imádsz gyorsan kanyarogni?

Komolyan, Te tízezerig pörgeted a gépet egy-egy komolyabb előzéshez? Nem vagy motoros! A „rendes, igazi és valódi” motorosok minimum ezressel nyomják, majd gyorsan kinövik (értsd: nem tudok vele menni, de a szomszédnak nagyobb van, nehogymá’!). Gyorsan le is cserélik ezerhármas, ezernégyesre, onnantól lesznek csak valódi, kőkemény motorosok! Hatszázas? Nem vagy közénk való, ne is reménykedj!

Elmész túrázni a Felső-Tisza vidékére vagy a varázslatos Őrségbe?

Ne röhögtesd ki magad – nem vagy motoros! A túrázók táborába teljes Európa-navigáció, tréleren cipelt túragép és minimum ötven ország matricája a belépő. Utóbbiakat akár a neten is megveheted, igazolva, hogy el fogsz menni oda, ha az asszony elenged. Persze attól még felragaszthatod a dobozra, jól mutat majd az iroda előtt meg a Citán – miért is ne? Különben is: a látvány meg a Facebook-poszt a fontos, nem a teljesítmény! Hiszen az új autómra is azt mondom, hogy az ENYÉM, pedig valójában a banké, ahogy a fele fizetésem is… Jegyezd meg hát: aki nem a francia tengerpartól vagy a 66-os útról posztol fotót az Instára, az mit sem ér, és nem is motoros!

Már tíz éve motorozol, lenyomtál ötvenezer kilométert esőben, szélben, napsütésben?

Na, Te aztán tuti nem vagy motoros! Mit képzelsz, kisfiam?! Én negyven (ötven, stb.) éves vagyok, te még nem is éltél, amikor én már… Igen, én a Don kanyarban, görbevázas Rigával, és?! Nem könnyű negyvennek (ötvennek stb.) lenni, majd megtudod te is, és velem te ne feleselj, mer’ én már óvodába Komárral jártam, mikor Te még… Szóval: nem vagy motoros!

Feljöttél a Ringre a túragumis, doboztartós Banditoddal?

Tudd meg, nem vagy motoros! Pályára kizárólag slickgumival megyünk, amivel előtte végigszerencsétlenkedtük az esőtől és portól csúszós Hungáriát, és nem vagyunk hajlandóak negyedóránként kikerülni Téged, mert azzal elrontod az egyébként is hatszögletű ívünket! Milyen cink már, hogy neked nincs wifis gumimelegítőd? Én elbújnék szégyenemben… Egyébként is 2:20 alatt cammogsz körbe, mi meg 2:12-őt hasítunk, ilyen tempókülönbség mellett életveszélyt jelentesz a pályán! Nem vagy motoros!

És végül, de nem utolsó sorban: leraktad novemberben a vasat? Megőrültél?

Aki ilyen puhány, az nem lehet _valódi_ motoros! Az igazi kemény legények a januári havazásban is tolják! Nézd csak meg, ez itt a törött lábszár helye, ahogy kifigyelt a csont eséskor – neked van ilyened? Amott mellényzsebben meg a prosztamolos doboz, igen, nehezen megy a pipi, és a cerka se ágaskodik, legfeljebb ha hirtelen csökken a benzin ára… De akkor is megérte! Mert télen is nyomom, ezért elmondhatom, hogy igazi motoros vagyok, te meg nem vagy az, ne is áltasd magad!

Remélem ez a kis leírás pontos iránymutatást ad, hogy végre mindenki megtudja, hol a helye. Egyben tisztázza a régóta eldöntetlen kérdést: Ki a valódi (!) motoros? Az (ön)iróniára érzéketlen kedves látogatóinkat megkérjük, ne fáradjanak kommentek faragásával, vagy ha mégis, hát olvassák át újra a fenti sorokat, hátha átsiklottak annak humoros mivoltán… Ha valamit bele szeretnének látni, ami nincs ott, esetleg véresen komolyan vennék a “valódi motorosok” elé tartott görbe tükröt, hát tegyék, részemről többet nem tehetek – szavakat adhatok, de gondolatokat nem… Köszönöm a figyelmet!

Continental 2019

Facebook Comments

46 Comments

 1. Nekem egyszerű: szeretek lassan menni, tehát nem vagyok motoros :mrgreen:

 2. Én meg imádom a vfr-em (ami 800-as 🙂 ), nem fogom lecserélni, szóval én sem vagyok motoros 🙂
  Télen pedig rühellek közlekedni biciklivel is, pláne motorral…

 3. Tiszteletem… xD no comment,én sem vagyok motoros,mert joidöben is gurulok

 4. Eben az írásban vastagon benne van az irónia kifigurázva az arcoskodókat. De látom nem mindenki érti a viccet 🙂

 5. Mentem már 125ccm-el munkába és a sportmotorok nem a kedvenceim közé tartozik, de kanyarogni szeretek. A Tiszánál és külföldön sem túráztam még, de Erzbergben már endurózgattam, 11 éve vettem (32évesen) az első üzemképes motoromat, de a km-eket nem számoltam, a Ringet és a slicket inkább hagyjuk, de a hóba motorozást ajánlom mindenkinek és nem az aszfalton! Mert szerintem az nem motoros, aki télen a letisztított úton nyomja! 😀 … és még tanuló vagyok, de talán egyszer motoros is leszek! 🙂

 6. Kedves Macséta! Ha már a firkálmányt nem sikerült figyelmesen elolvasni, legalább a kommentek között időzz kicsit, ugyanis láthatóan a kisebbséghez tartozó Mayre és Kecske Csecs nyomdokaiba léptél a kapkodással… Remélem nincs harag 😉

 7. Kutya: először kellene egy ilyen jellegű cikk előtt egy intelligencia tesztet csinálni, és aki ott megfelel az léphet tovább a cikkre!

  Én hatalmasat röhögtem rajta! 😀

  Némelyik kommenten meg sírni tudnék….

 8. Én annyira nem vagyok motoros, hogy nekem a motorom emberes. Le is megyek, azt fő’gyújtom 🙂

 9. Ezt tutira valami degenerált ki ha én nem írta,aki életében 200m nem ment motorral és minden hova autóval megy mert soha nem tanult meg kerékpározni vagy motorozni.Ugyan van motorja mert a szomszédnak van, nehomáán a Józsinak van nekem meg nincs felkiáltással vett egyet,viszont be indítani sem tudja.Na az ilyen ne ossza itt az észt!Viccnek is nagyon rossz volt

 10. Mindig elámulok mennyi értetlen és buta ember van a világon, és a hozzászólásokat olvasva látom köztünk !MOTOROSOK! között is akad egy – két agyoniskolázott, …. végül is a jogosítvány nincs intelligenciához kötve.

 11. Látom vannak itt “inteligensek is” 😀 .Ez akkor is rossz vicc volt,kár volt rápazarolni az áramot

 12. Jó írás volt pedig, görbe tükröt állítva a bizonyítási kényszeres motorosoknak. 🙂

  Úgy látom szellemileg retardáltak pedig mindig akadnak, nem kell nagy lángésznek lenni ahhoz hogy észrevegyük, ez a cikk nem véresen komoly, csak poén. 🙂

 13. Poén a javából!
  Gratulálok a cikkhez és az értő fülekhez!
  Vállalom, hogy nem vagyok motoros! Hogy miért?
  Mert azt csak megfelelő alázattal, tisztelettel és önfegyelemmel lehet, – szabad csinálni! …És az önfegyelem néha nekem még ma is hiánycikk!!! Szóval, néha igencsak elgurul a gyógyszerem!
  Hogy motoros vagyok-e? Az utókor majd eldönti, én csak nagyon szeretem a motorozás minden formáját! Engem ez tart “fiatalon”, – csak abba a fránya tükörbe ne kéne belenéznem reggelente!!! 🙂

 14. Poén a javából!
  Gratulálok a cikkhez és az értő fülekhez!
  Vállalom, hogy nem vagyok motoros! Hogy miért?
  Mert azt csak megfelelő alázattal, tisztelettel és önfegyelemmel lehet, – szabad csinálni! …És az önfegyelem néha nekem még ma is hiánycikk!!! Szóval, néha igencsak elgurul a gyógyszerem!
  Hogy motoros vagyok-e? Az utókor majd eldönti, én csak nagyon szeretem a motorozás minden formáját! Engem ez tart “fiatalon”, – csak abba a fránya tükörbe ne kéne belenéznem reggelente!!! 🙂

 15. Imádom Hofit,stand upot,Monthy Phiyton és jól szórakozok rajta.Ezek viccesek,de ez se nem ironikus,se nem vicces

 16. Ezt Delhusa Gjon-i írta?? Ha ordítom hogy “nika se perimeno” beleférek? 🙂

 17. A CIKK ÍRÓJÁNAK IGAZA VAN. EZ MI SEM BIZONYÍTJA JOBBAN, MINT AZ, HOGY EGY HOZZÁSZÓLÁS- LAVINA INDULT EL A CIKK MEGJELENÉSE UTÁN. NA MÁRMOST, HA IGAZI MOTOROSOK LENNÉNK, NEM IRKÁLÁSSAL B….NK EL AZ IDŐT, HANEM ÉPPEN MOTORON ÜLNÉNK…:) ÉN IS… 🙂

 18. Csak azért hogy reagáljak a szellemileg retardáltra.Igen tényleg vannak,mint mindenhol sajnos.Mert mikor le bénázzák őket még meg is magyarázzák hogy az miért van úgy és az miért jó neki,mert volt a sorban egy akinek lehet ny…ni a s..t és menni utána bólogatva.De sajnos az ilyet az én gyomrom nem veszi be,csak azért mert a többség bólogatva megy egy irányba, akkor sem megyek ha sértve érzem az önérzetem.Ja és hogy az IQ nem feltétele a jogosítványnak,igen ez is igaz ezért van hogy vannak olyanok, akik szerint ha munkába jársz,vagy télre lerakod a motorod nem is vagy motoros,főleg hogy meg születik egy ilyen iromány a fejében és hogy ezen van aki nevet.Na és akkor vissza tértünk az elején írottakhoz és az IQ hoz :-).

 19. Kicsit meglepett, hogy magyarázni kell a cikket, de hát evvan… tényleg nincs mit tenni, le kell sz@rni a megmondóembereket. Egyébként nem mindig sikerül :mrgreen:

 20. Na vééééééééégre,még is csak van élet a földön.Igazából a ami legjobban fel háborított az néhány koment volt.

 21. Tetszik a cikk. 🙂 Hasonlót már bennem is megfogalmazódott sok sok beszélgetés után. Én sem vagyok motoros, – mondták nekem – mivel nincs 1000-es gépem, csak egy 600-as GSX-R és van a gumin “majrécsík” rendesen, mert nem csak “lapon közlekedek”. Nem ezért vettem, hanem az érzésért. Én ugyan úgy képes voltam élvezni a robogózást, kisebb köbcentis gépekkel való motorozást, mint a GSX-R-el való gurulást. Azért sem neveztek motorosnak, mert nem tettem meg minden nyáron 600000 km-t. A cikk jól ironizálja ezeket a dolgokat. Gratulálok a cikkírónak, nekem nagyon tetszik!

 22. cikkíró elég beképzelt 1 szar lehet… túra motorok meg a chopperek pont a nagy semmire valók! chopperes—->én vagyok a kemény rocker iszok hányok beöltözök bőrruhába szakálal fasza gyerek vagyok …. Túra motoros—> na igen. annak pont jó aki el szeretne menni a világ közepéig 60km/h-val robógosnak meg nem intünk i ez a duma?

 23. Kedves GéPésZ! Ha maguk a motorosok sem értik az ilyen egyszerű viccet, ami ráadásul éppen nekik szól, mit várunk el a többiektől? Milliós fizetést MOST az összes lelkiismeretes magyartanárnak, a többit meg azonnal kirúgni! 😀

 24. ennyi, kész. nem vagyok motoros 🙁

 25. Azért kíváncsi lennék, hogy hány ember kezdte még innen Simsonnal? 😀

  1. Jómagam Babettával meg Komárral, a szimó csak ezek után következett – fő a fokozatosság 😉

  2. Szerény személyem, Starral 🙂 Meg volt még valamikor egy S50-esem is, de azt legszívesebben a kohóba löktem volna.

 26. Minek ennyit írni?

  “Mindenki azzá válik amit csinál.”

 27. Úgy látszik én se vagyok motoros 😀
  Hiszen Öszvér 250-köbcenti nem sport paci, melóba is vele gurulok…
  Szerintem az a lényeg motoros szív dobogjon, függetlenül köbcentitől stb…

 28. És ha rám mind igaz, akkor a kivétel erősíti a szabályt elv miatt mégis motoros vagyok?

 29. József Tóth

  Nagyon szuper összefoglaló. Köszi hogy közzétetted.

 30. Őszintén: annak mi van a fejében agy helyett, aki elkezdi ekézni a cikkírót? Néha tényleg elkeseredem, hogy hol élek…..

 31. Miért engedik, hogy irigykedő Simsonosok is helyet kapjanak és ilyeneket “blogoljanak”? Fogadjunk, hogy ez az … izé egy kisfröccs mellett készült, olyan embertől, aki a városhatáron túl sem járt a szaros motorjával! Kikérem magamnak a VALÓDI motorosok nevében!

 32. Kocamotoros

  Es akkor most megint irtunk egy semmitmondo cikket.

  1. Vagy inkább ~3 éve, egy reklámmentes poéncikk. Inkább ez legyen, mint más motoros oldalakon a fizetett reklámcikkek.

 33. Gróf Dávid

  Nagyot kacagtam! Létező állatfaj az “igazimotoros” sajnos, de a tényleg igazi motorosok értik a poént! 😛 Csak így tovább!

 34. Adam D Nemeth

  Ismertek olyat aki lecserélt egy 200 fölött simán menő 600-ast, mert a hegyen, néhány alsógatyával bepakolt dobozzal, jártányi ereje sincs? 😀

  1. olyat személyesen is, aki harmadszorra tudott elindulni a hatszázassal (igaz, 2600 méteren), mert a karbis dög halálba forgatva is mindig lefulladt 😉
   mondjuk neki akkoriban volt egy felesége, aki “kicsit” kevesellte a hátsóülés-hátsó lábtartó 27 centis (!) távolságát a napi ezer kilométeres utakon – ez a két ok (eg az új vas nevetséges ára) már elég volt a cseréhez.

 35. Ugyan, hadd írja, legalább a cikk után is kitart a nevetés.

 36. Remek kis összeállítás, külön köszönöm a WiFi-s gumimelegítő koncepcióját, az lélekemelő volt!

  Meg lehetne még toldani pár példával, de ne tegyük, mert ahogy elnézem, néhányak önérzete már így is patakokban vérzik. 🙂

 37. Faragó György

  A wifi-s gumimelegítőnél besírtam 😀 😀 😀

 38. Lehet hogy egy két pont már meglenne???? 😀 😀

Válasz