Vélemény: nem vagy motoros!

Vélemény: nem vagy motoros!

- Kategória: Cikkek
46

Létezik egyértelmű meghatározás, hogy ki a valódi motoros? Igen! Itt a pontos és - kicsit sem - komoly kódex, keresd ki a rád vonatkozó részt és okulj!

Hadd segítsek eligazodni a „pályakezdő” bájkereknek, hogy megtudják, mikortól is mondhatják magukról: ők bizony motorosok, kihasználva ennek minden előnyét. Mert ugye senkinek nem kell magyarázni, aki motoros, az könnyen becsajozik - igen, a lányok buknak erre -, no meg rengeteg pénze van, mert kizárólag a gazdagok motoroznak, a többinek kenyérre se, csak lapostévére meg almásnokiára, hisz' válság van. Nesze hát, itt a rejtve őrzött kódex a pontos meghatározásokkal, járj végre utána, hogy motoros vagy-e, és okulj belőle!

Jelenleg a 125 köbcentinél nagyobb robogók, valamint a többcélú, off-road használatra is alkalmas motorkerékpárok pörgetik a piacot

Munkába jársz a robogóddal vagy a 125-ös vasaddal?

Tényleg ezért vizsgáztál le és vettél ruhát, sisakot, hogy pénzt és időt takaríts meg? Nem vagy motoros! A motoros célja maga a motorozás, nem pedig holmi kicsinyes anyagi szempontok! Ugye nem gondoltad, hogy majd visszaintek Neked? Felejtsd el!

Vettél egy hatszázas sportmotort, mert imádsz gyorsan kanyarogni?

Komolyan, Te tízezerig pörgeted a gépet egy-egy komolyabb előzéshez? Nem vagy motoros! A „rendes, igazi és valódi” motorosok minimum ezressel nyomják, majd gyorsan kinövik (értsd: nem tudok vele menni, de a szomszédnak nagyobb van, nehogymá'!). Gyorsan le is cserélik ezerhármas, ezernégyesre, onnantól lesznek csak valódi, kőkemény motorosok! Hatszázas? Nem vagy közénk való, ne is reménykedj!

Elmész túrázni a Felső-Tisza vidékére vagy a varázslatos Őrségbe?

Ne röhögtesd ki magad - nem vagy motoros! A túrázók táborába teljes Európa-navigáció, tréleren cipelt túragép és minimum ötven ország matricája a belépő. Utóbbiakat akár a neten is megveheted, igazolva, hogy el fogsz menni oda, ha az asszony elenged. Persze attól még felragaszthatod a dobozra, jól mutat majd az iroda előtt meg a Citán - miért is ne? Különben is: a látvány meg a Facebook-poszt a fontos, nem a teljesítmény! Hiszen az új autómra is azt mondom, hogy az ENYÉM, pedig valójában a banké, ahogy a fele fizetésem is... Jegyezd meg hát: aki nem a francia tengerpartól vagy a 66-os útról posztol fotót az Instára, az mit sem ér, és nem is motoros!

Már tíz éve motorozol, lenyomtál ötvenezer kilométert esőben, szélben, napsütésben?

Na, Te aztán tuti nem vagy motoros! Mit képzelsz, kisfiam?! Én negyven (ötven, stb.) éves vagyok, te még nem is éltél, amikor én már... Igen, én a Don kanyarban, görbevázas Rigával, és?! Nem könnyű negyvennek (ötvennek stb.) lenni, majd megtudod te is, és velem te ne feleselj, mer' én már óvodába Komárral jártam, mikor Te még... Szóval: nem vagy motoros!

Feljöttél a Ringre a túragumis, doboztartós Banditoddal?

Tudd meg, nem vagy motoros! Pályára kizárólag slickgumival megyünk, amivel előtte végigszerencsétlenkedtük az esőtől és portól csúszós Hungáriát, és nem vagyunk hajlandóak negyedóránként kikerülni Téged, mert azzal elrontod az egyébként is hatszögletű ívünket! Milyen cink már, hogy neked nincs wifis gumimelegítőd? Én elbújnék szégyenemben... Egyébként is 2:20 alatt cammogsz körbe, mi meg 2:12-őt hasítunk, ilyen tempókülönbség mellett életveszélyt jelentesz a pályán! Nem vagy motoros!

És végül, de nem utolsó sorban: leraktad novemberben a vasat? Megőrültél?

Aki ilyen puhány, az nem lehet _valódi_ motoros! Az igazi kemény legények a januári havazásban is tolják! Nézd csak meg, ez itt a törött lábszár helye, ahogy kifigyelt a csont eséskor - neked van ilyened? Amott mellényzsebben meg a prosztamolos doboz, igen, nehezen megy a pipi, és a cerka se ágaskodik, legfeljebb ha hirtelen csökken a benzin ára... De akkor is megérte! Mert télen is nyomom, ezért elmondhatom, hogy igazi motoros vagyok, te meg nem vagy az, ne is áltasd magad!

Remélem ez a kis leírás pontos iránymutatást ad, hogy végre mindenki megtudja, hol a helye. Egyben tisztázza a régóta eldöntetlen kérdést: Ki a valódi (!) motoros? Az (ön)iróniára érzéketlen kedves látogatóinkat megkérjük, ne fáradjanak kommentek faragásával, vagy ha mégis, hát olvassák át újra a fenti sorokat, hátha átsiklottak annak humoros mivoltán... Ha valamit bele szeretnének látni, ami nincs ott, esetleg véresen komolyan vennék a "valódi motorosok" elé tartott görbe tükröt, hát tegyék, részemről többet nem tehetek - szavakat adhatok, de gondolatokat nem... Köszönöm a figyelmet!

Continental 2019