Olvasói: kötelező a zöldkártya?

Olvasói: kötelező a zöldkártya?

- Kategória: Események, Kiemelt cikk, Túra

Külföldön szeretnék túrázni: ehhez tényleg kötelező kiváltani a biztosítási zöldkártyát? A válasz igen és nem - a szabályozás nem egyforma az egyes országokban.

[wp_bannerize group="cikkek" limit="1"]
.

Sziasztok! Szlovák túrához rendszámos motornál kell zöldkártya? Ha jól tudom, már nem szükséges, de nem vagyok biztos benne!

Üdv, Balázs.

motorostura-2014-tatra-erdely-alpok-dolomitok
Nem kötelező, de ajánlott magaddal vinni a biztosítás igazolását, az ún. zöldkártyát

Kedves Balázs!

Először is gratulálok a célpont választásához, a Felvidék és a Tátra, illetve a Fátra környéke nekünk is nagy kedvencünk. Ami a biztosítási zöldkártyát illeti, a szabályozás nem egyforma a kontinens államaiban. Jöjjenek először is a kivételek:

- Minden esetben kötelező kiváltani a zöldkártyát Moldáviába, Montenegróba, Oroszországba, Törökországba, illetve Ukrajnába történő utazáskor. Különösen ajánlott a zöldkártya kiváltása a következő országokba történő utazáskor: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Görögország, Írország, Macedónia, Málta, Nagy-Britannia, Észak-Írország, Chanell-szigetek, Gibraltár és Man Szigete, Olaszország, Vatikán és San Marino, Románia, Szerbia.

Mint láthatod, Szlovákia nem szerepel a felsorolásban, vagyis elvileg nem kötelező. Azonban úgy tapasztaltuk, hogy még mindig ez a legjobb és legegyszerűbb módja a biztosítás igazolásának, és mivel ingyenesen kapod KGFB szerződésed mellé, érdemes magaddal vinned az útra. Ha a biztosítód nem küldi automatikusan, bármelyik irodában kérhetsz egyet, mely akár egész évre szól, így szezononként csak egyszer van vele dolgod.

Mielőtt útnak indulsz, javaslom, nézd át északi túráink leírását, igyekeztünk összeszedni a legjobb célpontokat és utakat a korábbi leírásokban. Részletek: motorostúrák a Hegylakók szervezésében.

Jó utat és sok-sok élményt a túrához!

Continental 2019

Facebook Comments