Michelin Power RS teszt – 1. rész

Michelin Power RS teszt – 1. rész

- Kategória: Kiemelt cikk, Teszt
0

A Pirelli Diablo Rosso után most egy még puhább, még durvábban tapadó abroncsot nyúzunk egy egész szezonon át. Lássuk, mit tud az új Michelin Power RS!

A Michelin tavaly ősszel visszatért a MotoGP-be, s ez alkalomból az utcai motorosokat is meglepte egy újdonsággal. Ez volt a Power RS, mellyel nem titkoltan az volt a céljuk, hogy a pályán szerzett szerteágazó tapasztalatokat átültessék egy mindenki számára elérhető abroncsba.

Az új játszótárs egyenesen a MotoGP-ből érkezett… Helló, Power RS!

Mit tud a Michelin Power RS?

A több éven át fejlesztett, vadonatúj vegyületeket tartalmazó gumikeveréknek és az alacsony mintázottsági aránynak köszönhetően az abroncs száraztapadása kiemelkedően magas. A Michelin által szabadalmaztatott ACT+ technológia révén az oldalfal rendkívül merev, megnövelve ezzel a gép stabilitását, mégis képes olyan komfortérzetet produkálni, ami korábban nem volt jellemző a szupersportabroncsokra.

A beépítésben a Cribmoto felkészült szerelői segítettek – köszönjük!

Természetesen ez a modell is 2CT+ technológiával készült, mely segít az abroncs életciklusa alatt a mindvégig homogén kopáskép megőrzésében. A vállrészek felé haladva egy lágyabb anyagösszetétellel találkozhatunk, ami garancia rá, hogy nagy dőlésszög esetén is kontrollálható marad a motor, és nem veszít tapadást erős kigyorsítás során sem.

Az abroncs hazai forgalmazója az R17.hu

Ilyen hangzatos bevezető után már alig vártuk, hogy kiderüljön, miként vizsgázik utcán és pályán a Michelin Power RS! Ellátogattunk hát a közeli CribMoto szervizbe, ahol már tárt karokkal fogadtak minket, és a motorszerelés minden csínját-bínját ismerő srácok pillanatok alatt lecserélték a kopott Diablókat az új Power RS-re.

Még pár mozdulat, és indulhat az újabb egyéves teszt!

Felkerültek hát az idei tesztgumik, és hamarosan megkezdődik az éles próba. Hogyan vizsgázik pályán és országúton a franciák újdonsága?Tartsatok velünk, az abroncsok már felkerültek, és hamarosan érkezünk az első tapasztalatokkal!