Olvasói: Mire érdemes figyelni a Tátra-túrán?

Olvasói: Mire érdemes figyelni a Tátra-túrán?

- Kategória: Cikkek, Események, Túra

András és barátai a Felvidékre indulnak motorozni, mi pedig a világért sem beszélnénk le róla őket...

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni: Barátaimmal Szlovákiában túráznánk egyet, és szeretném tudni, mire figyelnek ott a rendőrök vagy esetleg a közlekedésben van-e eltérés a hazaihoz képest. Például mennyire harapnak a rendszám alatti prizma, oldalprizma hiányáért, rendszám dőlésszögért, sebességkorlátok stb.)

Előre is köszönöm a segítséget! Sz. András

Kedves András! Nagyjából ugyanaz a helyzet, mint itthon, leszámítva, hogy sokkal gyakrabban van városon belül sebességmérés, és a bírságok is jellemzően magasabbak, különösen a kismértékű, 10-20 km/órás gyorshajtásokért. Sok-sok gyönyörű környezetben fekvő hegyi utat tudnék ajánlani, de áprilisban és májusban még lehet zúzalék a téli szórások után, szóval erre érdemes vigyázni, ha felfedezitek a híres-hírhedt 14-est és társait.

Motorral a Magas-Tátrában

Magunk is 2001 óta minden évben motorozunk kint párszor, főként az említett 14-est, az 529-es út vidékét, a Murány Nemzeti Parkot, Poprad környékét és eleve az Alacsony- és Magas-Tátrát melegen ajánlom, ideális helyek a túrázásra. Sok látnivaló, kedvező árak, kedves (goral) vendéglátók jellemzik a keleti országrészt, egyszerűen remek hely.

Hűvös, párás reggel a Tátrában, ahol ilyen gyér forgalmú, mégis jó minőségű szerpentineken folytattuk az abroncsok tesztjét

Ha még nem tudjátok, pontosan mely utakat is szeretnétek bejárni vagy kedvező árú szállást kerestek, ajánlom figyelmedbe Domino kiváló cikkét, amelyben egy helyre összegyűjtötte az Alacsony- és Magas-Tátra legjobb szerpentinjeit, látnivalóit és remek ár/érték arányú panzióit.

Continental 2019

Facebook Comments