Hamis rendszám: vétlen motorosnak postázták a bírságot

Hamis rendszám: vétlen motorosnak postázták a bírságot

- Kategória: Cikkek, Közélet
2

Nem mindennapi történet landolt a postaládánkban ma reggel. Egy neve elhallgatását kérő motoros - nevezzük Gábornak - nemrég kapott gyorshajtásbírságot. Azonban nem az ő motorja van a képen, a rendszám viszont egyezik a sajátjával - hogy lehet ez?!

Sziasztok! Valakinek nem ismerős ez a motor, esetleg nem ismer magára a kép alapján? A sztárfotók október 23-án az M7 autópályán Székesfehérvárnál készültek:

A poén az, hogy a csekket én kaptam az én rendszámommal, pedig nem az én motorom... - írja a Facebookon.

Szerettünk volna segíteni, hogy előkerüljön a Ducati tulajdonosa, és alig pár perc alatt ki is derült, hogy mi állhat a rejtély mögött.

Börtön a hamis rendszámért?

Jó ideje elérhető az ingyenes JSZP, ez alapján bárki leellenőrizheti, hogy melyik géphez tartozik az UNU 774-es plakett - az pedig egy Suzuki, tehát a Ducatié nem stimmel. Kicsit jobban megkapargatva az is kiderül, mi lehetett a VÉDA képein látható Multistrada eredeti rendszáma:

hamis rendszám
Ügyes... egy kis fekete filc, és máris U betű lehet a J-ből (Kép: Szuf.Magyarorszag.hu/jszp_szuf)

Innen már csak egy lépés, hogy Gergely beküldje a rendőrségre a képet, amiből kiderülhet, hogy valaki nem akart autópálya-matricát venni. Nagy ötlet 1500 forint helyett bevállalni az

egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettét (Btk. 347. §), ami három évig terjedő szabadságvesztéssel jutalmaznak...

Legyen ez tanulság az összes „ügyeskedőnek”, aki a rendszámmal trükközik: egyszerűen nem éri meg srácok, hiszen kiszúrtok egy másik motorossal - ez nem jut eszetekbe? Ráadásul egy perc alatt lebuktok, mert a JSZP-ből azonnal kiderül, hogy ki a motor valódi gazdája.

Nyitókép: Kozigbirsag.Police.hu, képek: Szuf.Magyarorszag.hu/jszp_szuf

Continental 2019