Sisakbeszélő vagy sisakkamera? Kettő az egyben!

Sisakbeszélő vagy sisakkamera? Kettő az egyben!

- Kategória: Cikkek
5

Főként a futárok, túrázók értékelik majd az itthon kevéssé ismert Airide újdonságát, mely sisakbeszélőként és -kameraként is megállja a helyét.

Gyakori panasz a sisakkamerákra, hogy túl nagyok, erős szélben cibálják a bukót, és persze az sem túl praktikus, hogy 40-50 percenként lemerülnek. Ezt orvosolta az Airide az új G5 készülékben, ami egy keskeny, csekély légellenállású kamera, egyben kimondottan jó hangú sisakbeszélő - kettő az egyben.

Airide G5 - Kínai gyártás, európai árszabás

Kezdjük is rögtön a feketelevessel: az Airide G5 természetesen nem olcsó, sőt kínai mércével igencsak drága, hiszen gyakorlatilag két terméket vált ki, ráadásul az első próbák alapján jó minőségben. Pontosan, határozottan pattan a kengyelbe az eszköz, a hangszórók feltűnően vastagok, átlagon felüli basszussal, minden összetevőről érződik, hogy ez nem alsópolcos termék. Miként azt megszokhattuk, a bekapcsolt kamera wifin keresztül kapcsolódik az okostelefonokhoz, így útközben megállva is visszanézhetők a készített fotók videók.

Akár nyolc motoros is beszélhet egymással (külön-külön)  az aktív zajcsillapítással megspékelt Airide G5-ön. Bluetooth 4.1-en kommunikál egymással a két eszköz, míg a tiszta, szélzajmentes hangért C VC 6.0 zajcsillapítás felel 

Sajnos a vezérlés kevésbé ösztönös, mint egy Sena vagy Interphone esetében, ez mindenképpen rossz pont, viszont az alapvető funkciók (hangerő, funkcióváltás stb.) kesztyűben is simán kezelhető egy kis gyakorlás után. Természetesen külön-külön is használható a kamera és a sisakbeszélő, ami elsősorban az 1950 mAh-s (!) akksi kímélésére szolgál, mely egyébként akár négy órát is kibír folyamatos felvétel közben a gyártó mérései szerint.

Választhatunk 1080p+30fps vagy 720p+60fps beállítást a videókhoz, mi az utóbbit ajánljuk, főleg nagy tempóhoz. A 16:9-es osztású képen 105 fokos vízszintes szögben láthatod a felvett utat (Egy 720p videóból kimentett kép, amin kitakartuk a rendszámot - az eredeti felvételen persze tökéletesen olvasható messziről is a hat karakter)

Jöjjön a végére a rossz hír, a már említett ár: 336 dollár/pár, vagyis több mint százezer forint. Igen, ennyiért simán kapsz egy jó téli akcióban Senát vagy Interphone-t, bár kamera nélkül. Kicsit enyhít a kemény összegen, hogy most éppen leárazták a G5-öt

ha innen rendeled, akkor 140 dollárt, azaz átszámítva 42 025 forintot kérnek érte, amit további 1435 forinttal told meg a vámmentes expressz szállítás.

Azt javasoljuk, ki-ki döntse el maga, hogy a beépített kamera és a bika akksi vagy az ismertebb név és a hazai háttér fontosabb neki vásárláskor, és ez alapján válasszon a Magyarországon kapható prémiummárkák vagy a kínai klón közül. Mi mindenesetre adunk egy esélyt a formás Airide G5-nek, és amint az időjárás engedi, alaposan leteszteljük - ígérjük, arról is beszámolunk.

Continental 2019