Mikor lesz tavasz? – Biztató jelek az időjósoktól

Mikor lesz tavasz? – Biztató jelek az időjósoktól

- Kategória: Hírek

Noha idén még decemberben is volt egy-két motorozásra alkalmas nap, az utóbbi hetek fagyos, párás reggelein csak azok ültek nyeregbe, akiknek tényleg muszáj volt. Ilyenkor január végén már joggal merül fel a kérdés: mikor jön végre a tavasz, s jó híreink vannak, ugyanis az időjósok szerint már csak néhányat kell aludni…

 

Jóllehet, még tegnap is téli arcát mutatta a táj, ám úgy tűnik, közel a kikelet első hulláma. Sok motorosnál a + 15 fok a vízválasztó – ha reggel nem fagy, délelőtt már szép napos idő van és legalább 15-16 fok, akkor szívesen előveszik a gépet. Nos, srácok: ideje ránézni az akksikra, mert közeleg az a bizonyos 16 fok…

Mikor lesz tavasz?

Az általunk túrákon használt, s eddig 100%-os pontossággal működő MoreCast szerint már csak bő egy hetet kell várnunk, s akkor már országszerte 15-16 fok és esőmentes idő lesz.

16 fok és nulla csapadék? Jól hangzik! (Kép: MoreCast)

Persze jól tudjuk, ez még nem a valódi „tavasz”, de ilyenkor, holtszezonban minden egyes hétvége aranyat ér, amikor végre nem havazásra, fagyra vagy ködre, hanem 15 fokos „melegre” ébredünk… Tehát kicsit korai túrákat szervezni, de pont ideje leporolni, felkészíteni a vasat, hiszen márciusban már dugig lesznek a szervizek – ilyenkor kell felkészíteni a szezonra.

Mi már elkezdtük a felkészítést, amihez kaptunk egy hasznos küytüt is – hamarosan mesélünk róla!

Ha még nem tetted meg, gyorsan nézz rá, hogy érvényes-e a műszaki; a fék, a hajtáslánc, az akksi és a többi kenőanyag rendben van-e, megvetted-e a ’20-as matricát stb., mert napról napra közelebb a kikelet. Bármennyire is odébb van, mikor újra a húszas jelzést ostromolja a hőmérő higanyszála, tagadhatatlan: lassan kopogtat az idei motorosszezon – ideje felkészülnöd!

Continental 2019

Facebook Comments

1 Comment

  1. SuperMotto

    Nálunk 9 fok és eső… 🙁 Ha mégis 10 lesz és száraz út, akkor tíz lóval se tartanak vissza 😀

Válasz