Tartósteszt – Dunlop Trailmax Meridian – I. rész

Tartósteszt – Dunlop Trailmax Meridian – I. rész

- Kategória: Kiemelt cikk, Teszt

Idén tavasszal motort cseréltem, és ez azzal járt, hogy a korábbi túrasportabroncsok után végre egy túraenduró-, pontosabban crossovergumit is elkezdhettem tesztelni. Most a mérnökök mesélnek az új Dunlop Meridianról, egyben elkezdődik a köpeny egyéves, hosszútávú tesztje.

 

Persze nem áll olyan messze tőlem a Meridian viselkedése, ugyanis tisztán látszik, egyszersmind érződik rajta, hogy közvetlen leszármazottja a „smart” családnak – a korábban tesztelt és imádott Roadsmart 3 és a Trailsmart család jellemzői is visszaköszönnek. Ez tulajdonképpen a túraendurók tartós, mégis sportos, elsősorban aszfaltra tervezett köpenye, ahogy arról a Dunlop mérnökei meséltek:

Így készülnek a motorabroncsok a Dunlop gyárában

– Az új Trailmax Meridian új korszakot nyit a kalandmotorozásban. Az új Trailmax Meridiant a nagyteljesítményű kalandmotorok különleges és összetett műszaki megoldásaihoz igazítva fejlesztettük. Erényei, hogy extrém tapadást biztosít a nagyteljesítményű kalandmotorokhoz, kivételes futófelületi mintázata felel a száraz- és nedvestapadásért. Végül pedig a lényeg: tesztjeinken 15%-kal magasabb futásteljesítményt ért el (BMW R1200 GS motoron a Minerval pályán Franciaországban) – mesélték a köpeny bemutatóján.

Jobbára aszfalton motoroznak a túraendurósok?

  • Miért volt szükség a kifejezetten enduróméretekben (21/18) készülő, mégis jobbára aszfalton brillírozó köpenyre?

Köztudott, hogy az aszfalton és terepen egyaránt helytálló gépek – például a BMW GS, a Honda Africa Twin, a Suzuki V-Strom vagy a Triumph Tiger – eladásai gyorsabban nőnek, mint a piac többi szegmense, azaz a motorosok minden eddiginél sokoldalúbb használhatóságot várnak a motorjaiktól és az abroncsoktól. Nem titok, hogy az utóbbi évtizedben szemtanúi voltunk a piac változásának. A sportmotorok voltak az eladási listák sztárjai, de a legnagyobb növekedés ma a kalandmotorok kategóriájában mérhető. A kutatás azt is megmutatta a Dunlopnak, hogy a Trailmax Meridiannak a sokoldalúság mellett le kell győznie olyan kihívásokat, mint a terep-, vagy a hosszú páneurópai túrák, és biztosítani kell a tapadást a legújabb csúcskategóriás motorok erejéhez és teljesítményéhez igazodva.

Az első abroncs futásteljesítménye még nagyobbat nőtt, mint a hátsóé. Ez azért praktikus, mert így elég csupán egyszer meglátogatni a szervizt, ahelyett, hogy az első és hátsó cseréjét külön-külön kellene elvégezni – mondták a Dunlop szakemberei
  • Milyen előnyei vannak a sajátos formájú és kialakítású barázdáknak?

– Nemcsak látványos, hanem kifejezetten hatékony is a Trailmax Meridian sajátos mintázata. Úgy tervezték, hogy hatékonyan vezesse el a vizet nagy sebességnél, de megmaradjon a kitűnő száraztapadás is. A varázslat a minta alatt folytatódik a Dunlop MultiTread technológiájával. Ide tartozik a magas szilikatartalmú vegyület, amely kiemelkedő nedvestapadást biztosít és ezáltal hidegben is gyorsan eléri üzemi hőmérsékletét a köpeny. Ez a műselyem réteggel párosítva nagyobb futásteljesítményt és sokkal gyorsabb bemelegedési időt tesz lehetővé azoknak a motorosoknak, akik egész évben a nyeregben vannak. A hátsó abroncs új középső keveréket is kapott, amely a vállrészek alatt is tovább fut. Ez elősegíti a hátsó gumiabroncs általános merevségét, sportos kezelhetőséget és fokozott tapadást biztosít a teljesítmény átviteléhez.

Aszfalton sportos és tartós, mint a RoadSmart 3 volt, de terepen sem jön zavarba – mármint olyan „terepen”, amilyenre a túraendurók tulajdonosai tévednek…

– Az ilyen motoroknak gyakran a hipersportgépekhez mérhető erejük van, ugyanakkor a felhasználói elvárás az, hogy az abroncs elrejtse és semlegesítse a relatíve nagy tömeget, élvezhető, lendületes és dinamikus haladást tegyen lehetővé. A Trailmax Meridian esetén alkalmazott technológiák (pl. Jointless Belt (JLB – folytonos szövésű övréteg) pontosan ezt érik el – tette hozzá a termékmenedzser.

Ez nem krosszgumi, de földúton is boldogulsz vele

  • Végtére is valódi terepmotorokról beszélünk, így adja magát a kérdés – milyen terepen a Meridian?

– A Dunlop saját tesztjei során a jellegzetes, karomszerű mintázatú Trailmax Meridian jobb tapadást ért el lágy, sáros terepen, mint a három legközelebbi versenytárs vagy a jelenlegi TrailSmart Max. Hogy minél többféle motorra felszerelhesd, a Trailmax Meridian négy első és három hátsó méretben érhető el, ezzel többek között a BMW GS, a Honda Africa Twin és Crosstourer, a KTM Adventure, a Suzuki V-Strom, a Triumph Tiger vagy a Yamaha Tenere és Super Tenere típusokra is felrakható.

Végre jöhetnek a szlovák, szlovén túrák és a komoly szerpentinek – kíváncsian várom, miként vizsgázik ott az Africa Twin és új papucsa, a Meridian

Eddig hát az elmélet, most pedig jöhet a puding próbája, az első néhány száz kilométer a Dunloppal! Noha eddig csak aszfalton teszteltük az újdonságot, leszámítva a Motochargebar-teszt közben a tíz-húszperces terepgyakorlatokat, máris szépen körvonalazódik, hogy mit várhatunk tőle. Nos, eddig tetszik az összkép, mivel a 21-es első kerék dacára is gyorsak, könnyedek az irányváltások, a tapadás pedig olyan parádés, hogy a legérzékenyebbre állított kipörgésgátló is csak egyszer szólt közbe, pedig néha csak 10-12 fokban, kifejezetten poros aszfalton vallattuk.

A tesztgumi szállítója és hazai forgalmazója az R17.hu – köszönjük!

Most, hogy végre elkezdődnek a hosszabb túrák, egyre változatosabb tájakon és utakon faggatjuk tovább a Meridiant.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz