Nyertél az e-robogó pályázaton? Mutatjuk mire és meddig válthatod be a támogatói okiratot

Nyertél az e-robogó pályázaton? Mutatjuk mire és meddig válthatod be a támogatói okiratot

- Kategória: Cikkek, Közélet

Olyan sokan érdeklődtek a 2020-as pályázat iránt, hogy egy szempillantás alatt elfogyott a több milliárd forintos keret, amiből egyébként több mint 1400 „nevező” juthatott támogatáshoz. Ha Te is nyertél és még nem váltottad be a támogatói okiratot, akkor ideje sietned – ebben nyújtunk most segítséget.

 

Komoly újítás volt, hogy a korábbi ilyen kampányokkal ellentétben idén kedvezményesen megvehető elektromos segédmotorok, robogók is szerepeltek a Klímavédelmi akciótervben. Viszonylag egyszerű feltételeket szabtak a kiírásban, igaz, ezzel némileg korlátozták is az elérhető típusok körét.

Jómagam biztosan a GT-t választanám, hiszen lényegesen nagyobb, 14 colos kerekeivel valószínűleg ügyesebben mozog a változatos minőségű utakon és jobban tűri a kátyús, hepehupás szakaszokat. A nyomkövetés és a többi hasznos „okosszolgáltatás” már csak hab a tortán

A legfontosabb megkötés, hogy ezúttal csak cégek, egyéni vállalkozók nyújthattak be kérelmet a féláron, pontosabban az eredeti összeg 45%-áért megvásárolható robogókra. Ehhez olyan modellt kellett választaniuk, ami egymillió forintnál olcsóbb, 1,4 kW-nál nagyobb teljesítményű és az akkumulátorkapacitás is meghaladja az 1,8 kWh-t.

Lejár a kedvezményes e-robogóvásárlás határideje

Amennyiben Te is nyertél a pályázaton, legkésőbb jövő héten rendelheted meg a gépet. Nem árt tudni, hogy csak regisztrált kereskedőnél válthatod be a támogatói okiratot, s azt se feledd, hogy a rendelésigazolást határidőn belül fel is kell tölteni az IFKA-hoz.

Napokon belül lépnie kell a sikeres pályázóknak, kivéve azokat, akiket hiánypótlásra szólítottak fel, és ezért később vehették kézbe az okiratot

Nem mondhatnánk, hogy dúskálunk a kiírásnak megfelelő modellekben, de az egyik forgalmazónál, a KSR MOTO-nál több ilyet is találtunk találtunk, például a karcsú NIU GT Prót és az MQi+ Sportot.

Mindkettő egymillió forint alatti áron kapható, ráadásul a hazai szabályok szerint az ÁFA-körbe tartozó vállalkozások a motorok forgalmi adóját is visszaigényelhetik, azaz így alig 350 ezer forintot kell valójában kifizetni értük.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz