Jól nézünk ki!

Jól nézünk ki!

- Kategória: Kiemelt cikk

Milyen lesz a 2013-as szezon? Még csak az elején járunk, de úgy tűnik, nem lehet okunk a panaszra…

.

A nem egyszerű gazdasági helyzet ellenére szinte már most telített az idei Motorostalálkozó naptár, jól ismert bulik és új helyszínek, szervezők lépnek színre, hogy minket, motorosokat szórakoztassanak. Ha minket olvasol, a beugróra sem lesz gondod, az íróasztal mélyén ugyanis jó pár beugró lapul, amit ügyesen szétosztunk közöttetek – de erről majd később…

A túrákkal is jól állunk, a csapatok már lázasan rajzolják az idei köröket, és úgy tűnik, hogy a benzinár is a kezünkre játszik ebben, hisz’ jó pár forinttal csökkent a nafta ára az elmúlt egy évben – csak így tovább! Saját, nem reprezentatív felmérésünk szerint bizakodóak a srácok, terveik szerint 10-11 000 kilométert fognak idén a vasakba tekerni, ráadásul a felmérésben a két legvastagabb kategória, a 9-12 000 és a 12 000+ kilométeresek tábora volt a leggazdagabb!

img_hegylakok_2013-motorostura-2013

Az egyre sokasodó járműpark ellenére a baleseti statisztika számai is nekünk kedveznek, a nagymotorosok és a robogósok még együtt sem tudják überelni a bringásokhoz köthető incidensek számát, vagyis évek óta az egyik legjobban teljesítő kaszt vagyunk, a rendszámos gépek a 150 000 darabos létszám ellenére csak minden huszadik balesetben érintettek, amiben a sima elcsúszások is benne vannak. Ráadásul idén az összesített számok is jelentősen csökkentek, mivel az év első két hónapjában mintegy 7,5%-kal esett vissza a személyi sérüléssel járó közúti balesetek száma, 15 fővel kevesebben vesztették életüket a közutakon, s ittas állapotban is egyötödével kevesebb balesetet okoztak, mint egy évvel ezelőtt.

Ha kinézünk az ablakon, napsütés és közel húszfokos külső hőmérséklet fogad minket, aligha lehet ennél alkalmasabb klíma így március elején. Nyeregbe hát, vágjunk bele az új szezonba – motorra fel!

Continental 2019

Facebook Comments

3 Comments

  1. Bocs, a rendszámos gépek a lehető legritkább esetben okoznak baleset. Valójában nagyrészt az őket vezető emberek tehetők ezekért is felelősség :mrgreen:

  2. Erre szokták mondani, hogy nem drága az, csak mi keresünk keveset…

Válasz