„Már a motorosokat is zavarja a hangos kipufogód...”

„Már a motorosokat is zavarja a hangos kipufogód...”

- Kategória: Cikkek, Közélet

Kezd eldurvulni a helyzet Pécsen...

A Dél-Dunántúli Motoros Egyesület elnöke, Tóth András kéri a figyelmeteket egy percre, mielőtt más eszközökhöz nyúlnak az egyelőre békés lakók.

„Itt a jó idő, egyre többen vesszük elő motorjainkat, viszont ennek nem mindenki örül. Kaptunk ugyanis egy megkeresést: civilek egy fórumon keresztül kértek segítséget tőlünk, hogy fogjuk vissza magunkat, és legalább az alapvető szabályokat tartsuk be - ne hergeljük őket az üvöltő gépekkel.

„Ne várjuk meg, hogy ránk hívják a rendőrséget, és a decibelmérők miatt lekerülnek a rendszámok!”

Tisztázzuk is rögtön: Nem a motorosokkal van problémájuk! Viszont azokkal igen, akik magasról tesznek rá, hogy ők nyugodtan pihennének hétvégén. Utána meg csodálkoznak a száguldozók, ha megint előkerülnek a dB-mérők... Muszáj megértetnünk motorostársainkkal, hogy ez egyszerűen nem pálya: ne versenytempóban száguldjanak ki Pécsről! Békés szándékkal kerestek minket a lakók, nem veszekedést vagy vitát szeretnének, de úgy érzik, nekik is joguk van ahhoz, hogy nyugodtan éljenek.

A motorosok is figyeljenek a többi emberre!

Jelenleg csak egy kérést tolmácsoltak felénk: szeretnék kulturáltan megoldani a problémát. Miként írják, egyelőre békések, de elszántak, ha nem lesz változás. Mit is írhatnánk még ehhez? Azért küzdöttünk éveken át, hogy elfogadjanak minket autósok, gyalogosok és a lakók.

Mégis ki gondolja úgy, hogy a saját szórakozásával lerombolhatja ezt a remek kapcsolatot, amit motorosok ezrei építettek éveken át?

Gondoljatok bele: mi imádjuk az üvöltő sornégyeseket, V2-eseket, de aki mondjuk csak hétvégén tudja kipihenni magát, az a pokolba kívánja az ablaka alatt üvöltő üres csöveket. Ráadásul nem kérnek lehetetlent: legalább a városban ne nyélgázon menj, a tábla után pedig már nem zavarja a lakókat a hang - igazán nem túlzás.

Szóval nem kérünk mást, csak segítsetek, hogy ne legyen komolyabb konfliktus, és értsünk a kedves szóból! Kérünk benneteket, hogy ha kommentálni szeretnétek írásunkat, tegyétek azt kulturáltan, mert minket is így kerestek meg! Köszönjük - DDME alapító tagjai!

BikersPoison

Facebook Comments