Hosszú évek óta nem történt ilyen kevés motorbaleset Magyarországon

Hosszú évek óta nem történt ilyen kevés motorbaleset Magyarországon

- Kategória: Baleset-megelőzés, Cikkek

Noha nyáron már nem volt karantén, így is elképesztő mértékben csökkent a motorosokat érintő balesetek és sérülések száma. Rég nem láttunk már ilyen fényes statisztikát.

 

Ismét a motorosokkal foglalkoztak a Kisalföld friss cikkében, ám most nem a hangos kipufogóké vagy a traffipaxrekordot felállító pilótáké volt a főszerep.

Hosszú évek óta nem történt ilyen kevés motorbaleset Magyarországon

Ezúttal azért ragadtak tollat a kollégák (ezúton is köszönet érte Gyurina Zsoltnak), hogy elmondják, mire figyeljen a motoros a hideg, nedves úton közlekedve, azaz milyen veszélyei vannak az őszi és kora téli motorozásnak.

Az ORFK adatai alapján 27%-kal csökkent idén az okozott és elszenvedett motorbalesetek száma

Érdekességként kiemelték, amit már a nyár folyamán sejteni lehetett, hogy visszafogottabban motoroztunk 2020-ban, kevesebb balesetet okoztunk és szenvedtünk el.

Hogy konkrét számokat is mondjunk: tavaly január és október között 1004 motorbaleset történt Magyarországon, ezzel szemben idén csak 738.

Komoly, 27%-os visszaesés, azaz több mint negyedével csökkent a motoros sérülésével végződő balesetek száma hazánkban. Egyelőre korai még a vállveregetés, mert nem tudjuk, ebből mennyi volt az okozott karambol, de az októberi számokat látva jó eséllyel lesz mire büszkének lennünk az év végi, részletes statisztika után is.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz